Sport téli olimpia 2018

A későbbi győztes Svájc állította meg a magyar alpesi sí válogatottat

A magyar négyes a nyolcaddöntőben búcsúzott a jóval esélyesebb és későbbi győztes svájci kvartettel szemben az alpesi sízők szombati csapatversenyén a phjongcshangi téli olimpián. A Hozmann Szonja, Maróty Mariann, Samsal Dalibor, Kékesi Márton összeállítású csapat valamennyi tagja kikapott a rendkívül gyors és egy kis ugratóval tarkított szlalompályán, így Svájc 4-0-val jutott a legjobb nyolc közé.

Azért zavart a sérülésem, mert ebben a számban két kézzel szokták elütni a kapukat, de én ezt nem tudtam megtenni

– értékelt elsőként Samsal, akinek az egyik edzésen eltört a hüvelykujja. „Mi nem tudjuk két kézzel ütni a kapukat, mint a férfiak” – mondta Hozmann Szonja, aki elárulta, ez annyira különleges versenyszám, hogy erre alig készülnek, itt is csak három napot gyakoroltak rá.

Maróty Mariann azt fejtette ki, hogy műlesikló a vonalvezetés, a kétpóznás kapuk viszont az óriás-műlesiklást idézik. Úgy értékelt, hogy emiatt egyszer beleakadt az egyik kapuba, utána már nem tudta visszanyerni a sebességét.

Azt hiszem, most mindannyiunknak kék-zöld folt a háta a visszacsapódó póznáktól

– mondta Kékesi.

A svájciakat nemcsak a magyarok, hanem senki nem tudta megállítani a folytatásban, ugyanis a negyeddöntőben a németeket 2-2-vel, jobb idővel, az elődöntőben a világbajnoki címvédő franciákat 3-1-re, a fináléban pedig az osztrákokat szintén 3-1-re győzték le.

Eredmények, alpesi sí, csapatverseny:

1. Svájc (Denise Feierabend, Ramon Zenhäusern, Wendy Holdener, Daniel Yule, Luca Aerni)
2. Ausztria (Stephanie Brunner, Katharina Gallhuber, Katharina
Liensberger, Manuel Feller, Michael Matt, Marco Schwarz)
3. Norvégia (Nina Haver-Löseth, Kristin Lysdahl, Maren Skjöld, Sebastian Foss-Solevaag, Leif Kristian Nestvold-Haugen, Jonathan Nordbotten)

Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik