Sport

Hosszú Katinkánál a MÚSZ is kihúzta a gyufát

A Bors azt állítja: „Hosszú Katinka Shane Tusup után berágott az úszószövetségre is”.

A bulvárlap azért fogalmazta meg feltételezését, mert megbízható informátoruktól úgy tudják, a háromszoros olimpiai bajnoknő és a Magyar Úszó Szövetség elnöke között csütörtökön lett volna az első személyes megbeszélés a kialakult helyzetről, annak lehetséges sportszakmai megoldásáról, de mivel a találkozó kitudódott, megjelent a lapokban, az úszónő lemondta azt.

A lap és annak informátora továbbmegy és elég kemény állításokat fogalmaz meg:

Hosszú önjáró, nem lehet neki megmondani, hogy mikor hová menjen. Ez szokatlan Magyarországon, talán ezért sem tudják a MÚSZ-nál, hogy mitévők le­gyenek. Ezért kommunikálnak összevissza. Az ország legnépszerűbb és legeredményesebb sportolója túlnőtt a szövetségen, jelentős kormánytámogatást élvez. Megkapta a Duna Arénát, most pedig úszóakadémia épül neki. Ha erőből próbálna a szövetség Katinka fölé kerekedni, abból a MÚSZ jönne ki rosszul, hiszen az egész ország, még a miniszterelnök is a bajnoknővel van.

Lapunk megkereste a témában Dr. Wladár Sándort is, aki azon túl, amit a szövetség szerdai közleményében kiadott nem kívánt többet mondani a témában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik