Sport

A Tusup-Hosszú házaspárral kapcsolatos közleményt adott ki a MÚSZ

A Magyar Úszó Szövetség hétfői elnökségi ülésén is téma volt háromszoros olimpiai bajnokunk és amerikai edző/férje körül kialakult helyzet. Hiába kért látványosan bocsánatot az amerikai mindenkitől, továbbra is külön él, és külön edz egymástól a házaspár, ergo, az elmúlt két hónapban már nem Shane Tusup volt Hosszú Katinka edzője.

Így felvetődött, hogy ha Hosszú Katinka január 31-ig nem férjét jelöli meg edzőjeként, úgy Shane Tusup tanítvány nélkül marad és kikerülhet a Kiemelt Edzői Programból. Ezzel bukhatja azt a havi egy millió nettó forintot, amit az utóbbi években a magyar állam biztosított számára (is).

Nos, a Magyar Úszó Szövetség elnöksége hétfői ülésén sok egyéb sportszakmai kérdés mellett – például a glasgow-i Európa-bajnokságra vonatkozó válogatási elvek, vagy az utánpótlás-nevelési programok átalakítása – jóváhagyta az edzőbizottság által összeállított javadalmazási listákat.

Ezekbe tartozik a versenyzőknek folyósítandó Gerevich-ösztöndíjak összege, valamint a Kiemelt Edzői Programban (KEP) szereplő mesterek, illetve a Gerevich-ösztöndíjban részesülő szakemberek illetményeiről szóló minisztériumi előterjesztés is.

A szövetség elnöksége úgy határozott, a kialakult helyzet ellenére a KEP-ben

továbbra is Shane Tusup szerepel Hosszú Katinka edzőjeként

– miután ezzel ellentétes jelzés eddig nem érkezett sem az olimpiai bajnok úszónő, sem klubja részéről.

Mindez azt jelenti, mindenki Katinka döntésére, bejelentésére vár. Leginkább persze Shane Tusup.

(Nyitóképen: Rióban még minden rendben volt. forrás: facebook.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik