Sport

Nincs napirenden Hosszú Katinka és Shane Tusup a szövetségnél

Reagált a Magyar Úszó Szövetség a Hosszú Katinka körül kialakult helyzetre egy hivatalos közleményben. A szövetség álláspontja változatlan, vagyis hivatalos jelzésig Shane Tusupot tekinti Hosszú Katinka edzőjének. Emellett a szövetség elnöke, Wladár Sándor személyesen, közvetlenül egyeztet a háromoszoros olimpiai bajnokkal, de nincs napirenden az elnökségi ülésen az Iron Lady ügye.

Ellentétben a bulvármédiában megjelent hírekkel, e hét csütörtökjén nincs napirenden hivatalos egyeztetés Hosszú Katinka és Wladár Sándor között. A háromszoros olimpiai bajnoknő és a MÚSZ elnöke eddig is több ízben megtalálták a módját, hogy amennyiben szükséges, közvetlenül kommunikáljanak, és ez így történik a jövőben is.

– áll a szövetség állásfoglalásában.

Ugyanakkor említést tett arról is a MÚSZ, hogy a szabályzatban február elseje szerepel évfordulóként, vagyis ekkor kell a tárgyévre szóló javaslatokat megtenniük a szakszövetségeknek. Ennek ellenére a névsor és a javadalmazás később, azaz a versenyszezon közben is változatható indokolt esetben.

A Magyar Úszó Szövetség hangsúlyozta, mindent megtesz a magyar úszósport jelenlegi legeredményesebb versenyzőjének zavartalan felkészülése érdekében.

A kivételes bánásmód a legkevesebb, amit Hosszú Katinkának ajánlhatunk elismerésként mindazért, amit az elmúlt években tett a magyar úszósportért.

– mondta Wladár Sándor.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik