Sport

Vízilabdában legyőztük a spanyolokat

Egy nappal azután, hogy kézilabdában 27-25-re kikapott a férfi kézilabdaválogatott az Európa-bajnokságon, a pólósok 9-8-as győzelmet arattak kedden a spanyolok felett Hódmezővásárhelyen a világliga harmadik fordulójában.

Az összecsapáson a csoport két veretlen csapata találkozott egymással, hiszen amíg a magyarok vendégeként, addig a spanyolok otthon győzték le korábban a hollandokat. Telt ház fogadta a két válogatottat, de nem is csoda, mivel a világbajnoki ezüstérem óta először játszhatott saját közönsége előtt Märcz Tamás együttese.

A nyitónegyedben ugyan két akciógólt lőttünk, de a spanyolok azonban mindkét emberelőnyüket kihasználták. A magyarok részéről az mindenképpen bizakodásra adott okot, hogy a vendégek egyenlő létszámban nem jelentettek komoly veszélyt Vogel Soma kapujára. Az emberelőnyös játéka viszont remek volt ellenfelünknek, ennek köszönhetően egyetlen góllal vezettünk az utolsó negyed előtt.

Jansik Szilárd gyönyörű csele után Bedő Krisztián góljával nyitottuk az utolsó játékrészt, így először a mérkőzésen kétgólos különbség alakult ki. A magyaroknak lett volna lehetőségük lezárni a mérkőzést, de hibáztak, majd hátul kissé elaludtak, ezt kihasználva a spanyolok szűk két perccel a vége előtt egyenlítettek. Egy perc volt hátra, amikor újabb emberelőnyt hagyott kihasználatlanul a magyar válogatott, a spanyolok az egyenlítésért támadhattak, de Erdélyi Balázs labdaszerzése eldöntötte a mérkőzést.

A csoport következő fordulójában a magyarok szabadnaposak lesznek, majd március 20-án a hollandokat látják vendégül.

Végeredmény – vízilabda világliga, 3. mérkőzés

Magyarország-Spanyolország 9-8 (2-2, 3-2, 3-3, 1-1)
—————————————————
a magyar csapat gólszerzői: Manhercz, Vámos, Zalánki 2-2, Török, Bátori, Bedő 1-1

A csoport további programja:
4. forduló: 2018. február 13. Magyarország szabadnapos
5. forduló: 2018. március 20. Magyarország-Hollandia
6. forduló: 2018. április 10. Spanyolország-Magyarország

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik