Sport

Nagy csatában verte a világbajnoki ezüstérmest a magyar női pólóválogatott

A magyar női vízilabda-válogatott 10-9-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes spanyol csapatot a világliga második fordulójában, kedden a Hajós Alfréd Sportuszodában, írja az MTI.

A keddi találkozó előtt búcsúztatták a visszavonult Bolonyai Flórát, valamint a válogatott szereplést befejező világ- és Európa-bajnok Takács Orsolyát, illetve az Eb-győztes Tóth Ildikót.

A mérkőzés Szücs Gabriella góljával indult, majd spanyol egyenlítést követően Horváth Brigitta, Garda Krisztina és Keszthelyi Rita zörgette meg a vendégek hálóját. A második nyolc percben előbb Gurisatti Gréta csavargóljára, majd Keszthelyi találatára feleltek a spanyolok (5-2 és 6-3), Keszthelyi harmadik góljára azonban a nagyszünetig nem tudtak válaszolni.

A fordulás után sem tudtak mit kezdeni a csapatkapitánnyal, egy távoli ejtéssel már ötgólosra nőtt a magyar előny (8-3), a spanyolokat a harmadszor eredményes Beatriz Ortiz tartotta versenyben (8-4). Horvát újabb találatára is volt válaszuk a budapesti vb-n második ibériaiaknak, ám négy gólnál közelebb nem tudtak zárkózni a harmadik játékrészben.

A záró felvonásban viszont sikerült egy találatig megközelíteniük Bíró Attila szövetségi kapitány együttesét (9-8). A közel hét és fél perces magyar gólcsendet Garda szakította meg, és bár negyvenegy másodperccel a végső dudaszó előtt újra egy találat volt a különbség, a győzelmet végül nem engedte ki a kezéből a magyar válogatott.

A nyitófordulóban a magyarok egy góllal kikaptak Hollandiában, míg a spanyolok szoros mérkőzésen legyőzték az oroszokat. A négy európai csapat közül az első három jut a selejtezőből a nyolcas szuperdöntőbe.

Eredmény – Női világliga, európai selejtező, 2. forduló

Magyarország-Spanyolország 10-9 (4-1, 3-2, 2-2, 1-4)
a magyar gólszerzők: Keszthelyi 4, Horváth, Garda 2-2, Gurisatti, Szücs

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik