Sport

Dr. Kamuti Jenő a Nemzet Sportolója

24.hu
24.hu

2017. 06. 28. 12:20

Korábban a témában:

A kormány elfogadta a nemzet sportolóinak javaslatát és döntött arról, hogy Kamuti Jenő legyen a nemzet sportolóinak 12. tagja. Kamuti Jenő kétszeres olimpiai ezüstérmes- és egyszeres csapatvilágbajnok tőrvívó, 17. éve a Nemzetközi Fair-Play Bizottság elnöke, a Hallhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja. 1977-ben UNESCO Fair Play-díjat, 2014-ben Budapestért díjat kapott és bekerült a Nemzetközi Vívó Szövetség hírességek csarnokába. 2015-ben átvehette a Csik Ferenc díjat és a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét is. 2013-tól a Nemzetközi Vívószövetség örökös tiszteletbeli tagja

– áll a sportállamtitkárság tájékoztatásában.

A Nemzet Sportolója címet egyidejűleg 12 ember viselheti, ezért Földi Imre olimpiai bajnok súlyemelő április 23-i halálával új tag választása vált szükségessé.

A vonatkozó jogszabály alapján a nemzet sportolói személyes szavazás útján vagy elektronikus úton maguk tesznek javaslatot az új tag személyére. A május 30-i ülésen a nemzet sportolói Kamuti Jenőt javasolták a megtisztelő címre. ezért a sportpolitikáért felelős miniszter képviseletében, Szabó Tünde államtitkár a kétszeres olimpiai ezüstérmes, csapatvilágbajnok tőröző nevét terjeszt a kormány elé.

Nemzet Sportolója: felszállt a füst, ki kerül be a 12-be
Egy újabb vívót, de nem olimpiai bajnokot javasoltak a Nemzet Sportolói, hogy az elhunyt Földi Imre helyét átvegye az exkluzív társaságukban.

A kormány a Nemzet Sportolója címet és az ezzel járó életjáradékot tizenkettő, hatvanadik életévét betöltött, kimagasló eredményt elért magyar sportolónak biztosítja, akik aktív sportpályafutásukat követően is fontos szerepet töltöttek be vagy töltenek be jelenleg is a magyar és a nemzetközi sportéletben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.