Sport

Menesztették a MOB marketing és kommunikációs igazgatóját is

A főtitkár Szabó Bence után Siklós Erik az újabb áldozat.

A mob.hu rövid, tárgyilagos hírben közölte:

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és Siklós Erik marketing és kommunikációs igazgató közös megállapodása alapján munkaszerződését november 30-i hatállyal megszüntetik, a munkavégzés alól a mai napon felmentik.

Siklós Erik 24 órán belül a második MOB felső vezető, akinek szokatlan módon igencsak rövid határidővel mentik fel a munkavégzés alól.

Kedd délelőtt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége az elnök, Borkai Zsolt előterjesztésére úgy határozott, hogy közös megegyezéssel, 2016. november 22-i hatállyal felmenti Szabó Bencét a főtitkári pozícióból.

A MOB leköszönő főtitkára felmentéséről az RTL Híradónak úgy nyilatkozott, nem tudja, hogy miért váltották le azonnali hatállyal, lévén neki Borkai Zsolt azt mondta: nem kívánja indokolni a döntését.

A történet egyenes folytatása annak az átalakítási folyamatnak, amire az Országgyűlés november 8-i ülésén, 152 igen, 2 nem és 36 tartózkodó szavazat mellett mondta rá az áment. A honatyák  úgy döntöttek, kiherélik a MOB-ot. A bizottság pénzt nem kap, csak sportszakmai javaslattételre, szakmai koncepciók megalkotására és “olimpiai utazásszervező” feladatokat láthat el a jövőben. Pont, mint 2002-2010 között, a szocialista kormányzás alatt.

A MOB elnöksége ideiglenes főtitkárként Dr. Bartha Csabát bízta meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik