Sport

Olimpiát rendez Budapest

November utolsó hétvégéjén kerül sor a versenyre.

November utolsó hétvégéjén rendezik meg a Társasjátékok ünnepe elnevezésű programot Budapesten, a Lurdy Ház konferenciaközpontjában, ahol az esemény keretein belül sor kerül az idei társasjáték-olimpia versenysorozat döntőjére is.

A Nebuló XXI. Alapítvány főszervezésében november 28-29-ére szervezett modern családi és felnőtt játékok országos fesztiválján több mint 200 asztalon lesz lehetősége a helyszínre látogatóknak kipróbálni a legjobb magyar és külföldi logikai, taktikai, stratégiai és családi társasjátékokat szakértő játékmesterek segítségével – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Társasjátékok ünnepét először 2012-ben rendezték meg és ezzel egy időben indult el a “Társasjátékos Olympia” elnevezésű versenysorozat is, amelynek keretében idén is a magyarországi játékklubok és iskolák szerveztek versenyeket olyan taktikai és stratégiai játékokból, mint a Dominion, a Carcassone vagy a 7 csoda. A versenysorozaton ebben az évben csaknem 500-an vettek részt és 150-en jutottak be a budapesti döntőbe.

A rendezvény a bemutatókon és a versenyen kívül lehetőséget teremt szakmai kerekasztal-beszélgetésekre is, amelyeken egyebek mellett a magyar társasjáték-kiadásról és a játékfejlesztésről esik majd szó.

Három évvel ezelőtt, a Társasjátékok ünnepe indulásakor mintegy 300 versenyző és érdeklődő volt jelen a programon, tavaly ez a szám már meghaladta az 1000 főt, idén ennek duplájára számítanak a szervezők.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik