Sport

Magyar bajnok lett a megkéselt bokszoló

Sávoly Gergőt 2013 szilveszterén késelték meg egy szigethalmi sorözőben. Az MTK bunyósa azóta felépült, és magyar bajnokságot nyert.

Mint arról beszámoltunk, az MTK sportolóját egy tömegverekedés során támadták úgy, hogy nyolc késszúrásból négy a szíve tájékán érte az ökölvívót. Sávoly Gergőt kórházba szállították, hamar túljutott az életveszélyen, január első hetében haza is engedték.

Sávoly a gyógyulás után szinte azonnal megkezdte az edzéseket, ennek pedig az lett az eredménye, hogy pár hónap múlva megnyert egy nemzetközi tornát, a Szalacska-kupát.

 Fotó: Facebook

23 hónappal a történtek után újabb mérföldkőhöz ért a bokszoló, hiszen ifjúsági és junior országos bajnoki diadalát követően megszerezte felnőtt magyar bajnoki címét is – írja a Blikk.

Sávoly három meccséből egyet kiütéssel, kettőt pontozással nyert, ráadásul előzetesen 105 kilós testsúlyából tizen-négyet leadott azért, hogy a 91 kilósok súlycsoportjába beférjen.

“A tavalyi véres emlékek egyáltalán nem nyomasztanak. Ha még mindig a késeléssel foglalkoznék, az visszavetne terveim megvalósításában, tudniillik ott akarok lenni a 2016-os riói olimpián” – mondta a fiatal sportoló.

“Nehéz volt mindegyik mérkőzés. Szerdán még nem volt olyan jó a formám, de kicsit gyengébb volt az ellenfél. Ez jól is jött, tudtam javulni. Az elődöntőben nem kételkedtem magamban, tudtam hogy győzni fogok  Darmos József ellen. Aki látta, milyen formában vagyok és milyenben ő, az nem találta meglepetésnek. Azért itt már éreztem a különbséget az ifik és a felnőttek között. Ráadásul eddig csak Darmos volt a bajnok. A döntőben megbeszéltünk a jó taktikát, a harmadik menetre elfáradtam, akkor kaptam egy-két pofont, de sikerült nyernem” – idézi az mtk.hu Sávoly szavait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik