Sport

Szivós Marci mosolyogva távozott a szívklinikáról

A világbajnok vízilabdázó szerda délelőtt hatalmas sajtóérdeklődés mellett, de jókedvűen hagyta el a kórházat, ahová pénteken késő este került kezdődő szívinfarktus gyanújával.

A magyar férfi-vízilabdaválogatott tagját múlt hét pénteken műtötték meg, amikor csapata bajnoki mérkőzése után kórházba került. Az orvosok kezdődő infarktust diagnosztizáltak, majd azonnali sikeres szívkatéteres műtétet hajtottak végre a 32 éves vízilabdázón.

Fotók: Dobos Sándor/Sport24

“Sziasztok! Minden rendben, már nem kell az intenzíven lennem, elvileg szerda reggel haza is mehetek. Két hét múlva könnyített edzésekkel megkezdhetem a munkát. Puszi mindenkinek” – írta hétfőn este hivatalos Facebook-oldalán a vízilabdázó.

És aztán ez így is történt: szerdán reggel elhagyta a Cardiovascularis Centrumot Marci.

Nagyon sokan várták Barcelona világbajnokát, ami nem csoda. Szivós Márton az egyik legnépszerűbb magyar sportoló, hatalmas szíve van, érthetően rengeteg rajongója is. Tavaly egyébként az év legnépszerűbb sportolója szavazáson egy ideig vezette a versenyt, és a végső sorrendben is az élmezőnyben végzett.

Marci, miután kilépett a Városmajori Szív- és Érsebészeti Klinika ajtaján, köszönetet mondott a klinika orvosainak, ápolóinak, az Uzsoki utcai kórház orvosainak és ápolóinak (itt vizsgálták meg először a játékost), annak a családnak, aki megállt mellette, mielőtt szegedi csapattársa, a már a Vasas elleni meccset követően aggódó Tóth Márton odaért hozzá. Szintén háláját fejezte ki csapattársainak, az érte aggódó barátoknak, szurkolóknak.

Elmondta, nem ismeri azt a családot, amelyik mellette volt, amíg érkezett a gyors segítség, de tudja, hogyan juthat el hozzájuk, és a következő időszakban szeretné is őket meglepni valamivel.

Ami a történtek következményeit illeti: a katéterezés után betett műanyag háló két éven belül felszívódik szervezetéből, olyan lesz, mintha nem is történt volna semmilyen beavatkozás. Két héten belül lesz egy kontroll, azután megkezdheti a rehabilitációs edzéseket.

„Én edzéseknek hívom, ők gyakorlatoknak, mellette elkezdhetek úszni. Az elején be kell állítani, milyen tempóban úszhatok, egy bizonyos pulzusszámot a hat hét múlva esedékes nagyobb kontrollig nem léphetek át. Hat hét múlva aztán megmondják, hogyan tovább” – mondta Szivós.

„Ha zöld utat kapok, akkor nem tekintem ezt a helyzetet másnak, mint egy sérülésnek, amiből felépültem. Biztos figyelek majd egy-két jelre, és jobban figyelem majd a társaimat, valószínűleg. Nem fogom gyakrabban ellenőriztetni magam, mert rengeteget vizsgálnak bennünket. Ami történt, nem azon múlt, hogy az orvosok nem figyelnek ránk. Ők nagyon sokat foglalkoznak velünk, ezek olyan dolgok, amiket nem lehet kiszűrni.

Nincs bennem félsz, és nem is lesz. Ha meg kell próbálnom nyugodtabbnak lenni a vízben, akkor nem fogok tudni ugyanúgy vízilabdázni. Ugyanúgy kell csinálnom mindent, mint eddig. Maximum egy kicsit többet kell pihennem majd a jövőben, elég rossz alvó vagyok” – tette hozzá Szivós Márton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik