Sport

Bámulatos kapusbravúr a Detroit győztes meccsén

A Detroit Red Wings a New Jersey Devils otthonában nyert a tengerentúli jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. Kikapott a listavezető Chicago Blackhawks.

A Detroit Red Wings és a New Jersey Devils nem volt egy olyan összecsapás, amelyről majd évek múlva is beszélni fognak az emberek, de Jonas Gustavssonnak, a vendégek kapusának azért lesz mire emlékeznie. Na, nem arra, hogy a hazai Devils mindössze tizenegyszer vette célba a kapuját a Detroit 3-1-es győzelmével zárult meccsen… Sokkal inkább egy hatalmas bravúrjára, amit még az első harmadban mutatott be: a korong már régen túljutott rajta, amikor a svéd portás valami egészen elképesztő mozdulattal, a háta mögül kapta ki a lepkés kesztyűvel.

Videó – Érdemes megnézni:

Kikapott a címvédő, egyben listavezető Chicago Blackhawks, amely 3-2-re maradt alul az Anaheim Ducks ellen szétlövésben. A kaliforniaiak már zsinórban a harmadik összecsapásukon jutottak el a rávezetésekig, ez a második, amit megnyertek.

Jó formában van a Vancouver Canucks, a kanadai csapat sorozatban harmadik győzelmét könyvelte el hajnalban a Phoenix Coyotes ellen, ráadásul így befogta riválisát a tabellán. A Canucks hazai környezetben 2-0-ra is vezetett, ám az arizonaiak egyenlítettek a harmadik harmadban, Chris Higgins döntött a hosszabbításban.

Eredmények – NHL, alapszakasz

Carolina Hurricanes – San José Sharks 5-3
Columbus Blue Jackets – Minnesota Wild 4-0
New Jersey Devils – Detroit Red Wings 1-3
Chicago Blackhwks – Anaheim Ducks 2-3 – szétlövéssel
Calgary Flames – Colorado Avalanche 3-4
Vancouver Canucks – Phoenix Coyotes 3-2 – hosszabbításban

Ajánlott videó

Olvasói sztorik