Sport

Az ember, aki több mint tízmillió dollárt nyert online pókeren

Dollar-torony(960x640)(1).jpg (dollár, bankjegy, )
Dollar-torony(960x640)(1).jpg (dollár, bankjegy, )

A brit Chris Moorman végrehajtotta az elképzelhetetlent, online póker bevételeit tekintve nemrégiben átlépte a tízmillió dolláros határt.

Minden idők egyik legsikeresebb online tornapókerese, Chris Moorman újabb mérföldkőhöz érkezett. A netes játékosok eredményeit követő pocketfives oldala nyilvánosságra hozta, hogy a brit zsugás nyereményei meghaladták a tízmillió dollárt – írja a Poker.hu.

Soha senki nem nyert még annyi pénzt online pókeren, mint a brit Chris Moorman. A 28 éves profi kártyás hétvégén behúzta a PartyPoker 215 dolláros tornáját, amivel újabb tízezer dollár került a zsebébe.

Ez az összeg semmi ahhoz képest, amennyit pályafutása során nyert, mégis egy hatalmas mérföldkő köszönhető neki. Ezzel a győzelemmel ugyanis átlépte a tízmillió dolláros karrierbevételt, ami a világon neki sikerült először.

Sőt valószínűleg ezzel sokáig egyedül ő lesz így vele, ugyanis a mögötte következő s_dot111 jócskán lemaradva, „mindössze” 6,8 millió dollárt nyert.

Moorman emellett 15 Triple Crown címmel is büszkélkedhet, ami az online póker egyik legelismertebb kitüntetése. Csak olyanok kaphatják meg a „Hármas Korona” címet, akik egy naptári héten belül három különböző terem, három különböző versenyén tudnak győzedelmeskedni.

Mögötte egyébként 11 ilyen címmel a magyar „Bélabácsi” következik, aki viszont már nem aktív, így jó eséllyel még sokáig ezt a rangsort is Moorman fogja vezetni.

A brit zsugás egyébként élő pókerben is rendkívül eredményes, a virtuális asztalokon túl is már 2,9 millió dollárt nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik