Sport

AKTIV zárás a Németh László Iskolában

Az ARAK AKTIV tavaszi versenysorozatának utolsó iskolai fordulójának a Németh László Általános Iskola adott otthont.

1-6. évfolyamon három-három csapat versenyzett a városi döntő még kiadó helyeiért. A Németh Lászlósok minden évben esélyesei a versenysorozatnak, és a ügyességüket elnézve idén sem lesz könnyű dolga azoknak, akik előttük szeretnének végezni.  
A “Tornádó” (2/A), a “Szupercsapat” (2/B) és a “Villám csapat” (2/C) versenyével indult a reggel, ahol az első három versenyszám megnyerésével behozhatatlan előnyre tett szert az A-sok nyolcfős váltója. Az utolsó két versenyszámon a B-sek és a C-sek osztoztak, így a végső győzelem a Tornádóké lett.
Míg a másodikosok egymással és a gyakorlatokkal voltak elfoglalva, addig a legkisebbek a pálya mellett lesték el a trükköket. Ez legjobban az 1/B “Villámok”-nak sikerült, százszázalékos teljesítménnyel minden versenyszámot megnyerve jutottak a döntőbe. A második helyért viszont ritkán látható szoros közdelem alakult ki. Az 1/A „Szerencse csapat” és az 1/C “Gepárdok” holtversenyben a 2. helyen végeztek, ilyen az öt versenyszám után igen ritkán fordul elő. Ősszel ismét összecsapnak, és eldöntik, ki a jobb.
Az 2/A és 1/B után  a “Bumeráng” csapat egalizálta az osztályok közötti versenyt, győzelmet szerezve a C-seknek. A lökés kivételével minden versenyszámot megnyertek, így nem sok esélyt adtak a 3/B-s “Pumák”-nak és a 3/A-s “Fürgelábak”-nak.
Negyedik évfolyamon viszont nagyon szoros volt a verseny. Mindhárom csapat nyolc ponttal vette kezébe a medicinlabdát. A legkisebb és a legnagyobb dobás összege a 4/B “Sólymok” csapatának lett a legnagyobb, így övék lett az első hely a 4/A “8 Villám” és a 4/C “Ügyes Füles” csapatok előtt.
A felsősök is sokat gyakoroltak. Látszott is az eredményeken, de a kiegyensúlyozott teljesítmény ebben a sorozatban aranyat ér. Az aranyat az 5/B “Csipet Csapat” nyakába akasztották ma, az ezüstöt az 5/C “Lóerő”, a bronzot az 5/A “Viperák” kapták.
Valamivel szorosabb volt a végeredmény a hatodikosoknál, ahol az ABC betűinek sorrendje az osztályok sorrendjét is jelentette. Az élen a “Villámok”, második helyen a “Rózsaszín Párducok” harmadikon a “Comódói Sárkányok” végeztek.

Az utolsó fordulóval kialakult az április 13.-i városi döntő teljes mezőnye. A nyolc iskolai forduló ismét nagyon izgalmas finálét jósol a Köfém Csarnokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik