Sport

AKTIV: 7. forduló a Tóvárosban

A Tóvárosi Általános Iskola, az AKTIV versenysorozat legnépesebb iskolája volt a 2013-as tavaszi sorozatban.

Az elmúlt években a “legAKTIVabb” iskola címet többször is elnyerő Tóváros sok meglepetéssel és sok papírforma eredménnyel szolgált. Az azonban bizonyos, hogy idén tavasszal is jó eséllyel szállnak harcba a győzelemért.  
A negyedik évfolyam négy osztályával indultak a versenyek. A “Fantasztikus Nyolcas” (4/A) végig kezében tartotta a versenyt és végül nyert a szorosan mögöttük haladó “Sasok” (4/B) előtt. Harmadik helyen a 4/C “Királyok Csapata”, negyediken a “Gepárdok” (4/D) végeztek.
Az elsősöknél is az A (“Villám Párducok”) és a B (“Oroszlánok”) között dőlt el a továbbjutás, a C osztály (“Delfinek) és a D (“Tigrisek”) a mindent elöntő utolsó versenyszámban már nem szólhattak bele az első hely sorsába. A lökést végül az Oroszlánok nyerték, ők készülhetnek a döntőre.
Hatodik évfolyamon a “Fekete Sasok” (6/B) hibátlan teljesítménnyel nyertek, a 2. hely a “Tigrisek” (6/A) 3. a “Szuper Csapat” (6/C) 4. pedig a  “Spártaiak”-é lett.
Harmadik évfolyamon a “Turbó Csigák” (3/Aa) egyetlen ponttal kaptak ki a “Turbócsapat”-tól (3/B) de a harmadik helyért a “Titánok” (3/C) és a “Villámmanók” is nagyot küzdöttek.
Második évfolyamon három osztály csapott össze. Az első helyen a 2/A “Szuper A” végzett, a második a 2/B “Tigrisek”, míg a harmadik a 2/C “Bajnokok” csapata lett.
A legnagyobb izgalom a végére maradt. Az ötödikesek felváltva vezették a versenyt, hármas holtverseny, szoros befutók jellemezték a versenyt. Végül több győzelmével az 5/B “Gepárdok” csapata jutott tovább, második helyen a nagyot hajrázó 5/D “Villámok” végeztek szintén 14 ponttal. Az 5/A “Törpördögök”-nek nem volt szerencséjük, tudásuk alapján ők is megérdemelték volna a továbbjutást, de be kellett érniük a harmadik hellyel, míg a végül 4. helyen végzett “Tornádók” (5/C) is csak két ponttal gyűjtöttek kevesebbet a győztesnél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik