Sport

42 milliót kér Janicsért a szövetség

douchev-janics natasa (douchev-janics natasa, szeged)
douchev-janics natasa (douchev-janics natasa, szeged)

Megszólalt a szerb kajak-kenu szövetség elnöke Janics-ügyben. Állítása szerint 42 millió forintnak megfelelő összeget kér Janicsért a Magyar Kajak-kenu Szövetség.

“Azt az információkat kaptam, hogy 100 ezer eurót kértek Natasa átigazolásáért. Amikor aztán az első tárgyalásra én is elmentem, már 150 ezer lett a kért összeg, míg ma már 200 ezerről beszélnek. Biztosan azonban a 150 ezres összeget erősíthetem meg, azt ugyanis a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára személyesen mondta nekem. Ez viszont akkora összeg, ami a mi teljes költségvetésünket kiteszi, és kiadásáról a felettünk álló olimpiai bizottságnak kell döntenie” – nyilatkozta a Duna TV-n Mirko Nisovic, a szerb sportági szövetség elnöke.

Janics Natasa hosszas lebegtetés után múlt hét csütörtökön jelentette be, Szerbiában folytatja a pályafutását. Benedek Dalma ezt már korábban bejelentette. Az elmúlt tíz évben ő lehet a 17. magyar kajakos, aki ilyen-olyan okokból külföldre megy evezni.

Az MKKSZ-nek lehetősége van arra, hogy elutasítsa az átigazolási kérelmet. Ebben az esetben a nemzetközi szövetség szabályzata szerint a versenyző a következő két szezonban nem szerepelhetne nemzetközi viadalon, de 2015-től már rajthoz állhatna Szerbia színeiben a világversenyeken. A profi sportban ugyanakkor teljesen normális, ha az adott klub kivásárolja a kívánt játékost, versenyzőt a szerződéséből. Janicsnak ugyan nincs szerződése, de a 2013-14-es versenyévad alighanem megér 42 millió forintnyi összeget a szerb olimpiai bizottságnak.

“Nem akarom megelőlegezni az elnökség döntését, mert a tagok véleményét nem ismerem, de meggyőződésem, hogy nem fogja automatikusan elengedni” – jelentette ki a Didi Sport hétfő reggeli adásában Ábrahám Attila a magyar szövetség főtitkára, aki megerősítette azt a sajtóértesülést, hogy nagyságrendileg 150 ezer euró, vagyis 42 millió forint az az összeg, amelyet a magyar szövetség a szerbektől kér Janics Natasáért.

“Amikor kiderült, hogy a szerbek kivásárlásban gondolkodnak, leültünk a szegedi klub vezetőivel, hiszen Janics Natasát oda is szerződés köti, s abban is szerepel egy szerződéses összeg. Ezután osztottunk-szoroztunk és való igaz, hogy nagyságrendileg ekkora összeg merült fel. Ez azonban még nincs véglegesítve” – tette hozzá a főtitkár, aki hozzátette: ebből a pénzből a magyar szövetség a szegedi klub jogos igényét is kielégítené.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik