Sport

Szilárdi Katalin: A hétköznapokat szeretem a legjobban

szilárdi katalin (szilárdi katalin)
szilárdi katalin (szilárdi katalin)

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét a polgári tagozattal elismerést vehette át Szilárdi Katalin. Dombi Rudolf és Kökény Roland olimpiai bajnok kajakozók felkészítője alig várja, hogy újra elkezdődjön a felkészülés.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn a londoni olimpia és paralimpia 4-5-6. helyezett sportolóit, valamint felkészítőiket és a szövetségek alkalmazottait díjazta Áder János köztársasági elnök felkérésére.

Éppen ezért volt meglepő, hogy a kajak 2-esek 1000 méteres versenyszámában olimpiai bajnoki címet szerző Dombi Rudolf-Kökény Roland páros edzője, Szilárdi Katalin erre az ünnepségre volt hivatalos, nem pedig az érmesek köszöntésére, az Országházba (egyébiránt a női kajak négyes, Kozák Danuta, valamint Pars Krisztián, Berki Krisztián és Szilágyi Áron edzői is, azaz Csipes Ferenc, Kovács István, Németh Zsolt és Somlai Béla is hétfőn kaptak Tisztikeresztet).

„A dolgos hétköznapokban érzem magam a legjobban, akkor, amikor minden a normális kerékvágásba kerül. Természetesen örülök az elismerésnek, annak, hogy az edzők teljesítményére is felhívják egy kicsit a figyelmet. Ez egy visszajelzés” – mondta a Sport24-nek az Építők klubjának „mindenese”.

„Ilyenkor az ember egy kicsit megáll, ha felhangzik a Himnusz, a Szózat. Én is visszagondoltam arra, ahogy készültünk, az elmúlt évekre, a nehézségeinkre, küzdelmeinkre. Az ünnepek arra valók, hogy összefoglaljuk, mi történt velünk. Jóleső érzés, hogy a külvilág is elismer minket, hogy ők is úgy gondolják, értékes az, amivel foglakozunk, amit elértünk” – folytatta Szilárdi Katalin.

Dombiék október elsején kezdik el a felkészülést, az edzéseket a klubban, de felkészítőjük nem unatkozik. Rendszeresen kijár a margitszigeti Sirály sporttelepre a gyerekekkel foglalkozni. Ők Dombi Rudolf példája okán egyre többen vannak.

„Vannak nagyon kellemes kötelezettségeink. Dombi Rudolffal, Kökény Rolanddal és Verrasztó Evelynnel nemrég Hajdúnánáson jártunk, ahol egy volt tanítványom, Varga Lajos saját klubot alapított, majdnem negyven gyerek kajakozik majd ott. Két iskolában is jártunk, majd átmentünk Tiszaújvárosba, ahol szintén új klub alakult. Ott három iskolában jártunk, több helyen műsorral vártak minket, boldog voltam, amikor azzal szembesültem, egyre több gyerek kerül a sportág közelébe, és amiatt is, hogy még vannak emberek, akik teljes szívvel küzdenek a sportágért. A Tiszaújvárosi Kajak-Kenu SE Utánpótlás-Nevelő Centrumának felújítása például 5000 munkaórába tellett” – mondta Szilárdi Katalin.

Az, hogy kik kaptak még elismeréseket az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében Balog Zoltán minisztertől, IDE KATTINTVA kiderül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik