Sport

Nincs meglepetés a teniszezők között

maria sarapova (maria sarapova, )
maria sarapova (maria sarapova, )

Az olimpia tenisztornáján a férfi és a női mezőnyben is az esélyesek léptek tovább az elődöntőbe.

A férfiaknál a hazai pálya előnyét élvező Andy Murray lépett fűre a spanyol Almagro ellen, és nem volt nehéz dolga, hogy kiharcolja a legjobb négy közé kerülést, ugyanis nagyon simán, 59 perc alatt elintézte ellenfelét: 6-4, 6-1 lett a vége.

Szintén ott lesz az elődöntőben Novak Djokivc: a szerb teniszezőnek a francia Tsongát kellett legyőznie a továbbjutáshoz, és ez 6-1, 7-5-re sikerül is neki, csakúgy, mint az argetin Del Potrónak a japán Nishikori ellen.

Roger Federer 6-4, 7-6-ra diadalmaskodott az amerikai Isner fölött, így kialakultak az elődöntők párosításai: Federer-Del Potro és Murray-Djokovic összecsapás dönt majd a finálés szereplésről.

A hölgyek mezőnyében Victoria Azarenka azt a Kerbert verte meg, aki korábban Babos Tímeát ütötte ki a tornáról, míg Maria Kirilenko a cseh Kvitovát győzte le.

Ott lesz a legjobb négy között Serena Williams – Wozniackit búcsúztatta 6-0, 6-3-ra -, és Maria Sarapova is. Az orosz teniszező Kim Clijsters ellen kétszettes, 6-2, 7-5 arányú győzelmet ünnepelhetett. Az elődöntőben így Azarenak-Williams és Sarapova-Kirilenko mérkőzéseket rendeznek majd.

Eredmény – olimpiai tenisztorna, negyeddöntők
nők:
Azarenka (fehérorosz) – Kerber (német) 6-4, 7-5
Sarapova (orosz) – Clisjters (belga) 6-2, 7-5
Kirilenko (orosz) – Kvitova (cseh) 7-6, 6-3
S. Williams (amerikai)  – Wozniacki (dán) 6-0, 6-3

férfiak:
Murray (brit) – Almagro (spanyol) 6-4, 6-1
Djokovic (szerb) – Tsonga (francia) 6-1, 7-5
Del Potro (argentin) – Nishikori (japán) 6-4, 7-6
Federer (svájci) – Isner (amerikai) 6-4, 7-6

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik