Sport

Lochte lezúzta Phelps-t, Kis Gergő 6. 400 gyorson

kis-gergo(210x140)(1).jpg (kis gergő, )
kis-gergo(210x140)(1).jpg (kis gergő, )

A 400 vegyest az amerikai Ryan Lochte nyerte, a címvédő Michael Phelps csak negyedik lett. Kis Gergő 6. lett 400 gyorson.

Fájdalmas futammal kezdődött az olimpia első úszódöntős estéje. A férfiak 400 méteres vegyesúszó fináléjában nem volt ott Cseh László, aki délelőtt Michael Phelps-el spórolósan úszott, az amerikai még 8, idővel éppen befért a döntőbe, de Cseh 7 századdal lemaradt tőle és egyben a fináléról is.

A verseny előttt mindenki azt találgatta, hogy vajon Ryan Lochte és Phelps mire megy egymással, ez a kérdés egy hossz után értelmetlenné vált, mert Lochte elúszott a mezőnytől, és csak a világcsúcs volt az ellenfele, amit végül nem döntött meg, de utcahosszal nyert (4:05.18).

Mögötte a brazil Thiago Pereira és a japán Hagino Koszuke csapott célba, Phelps csak negyedik lett.

A következő döntő viszont annál derűsebb volt számunkra, hiszen Kis Gergő 4. idővel ott volt a 400 gyors fináléjában. A magyar úszó szoksásához híven megfontoltan kezdett, féltávnál még a sereghajtók között volt. Kis Gergő végül 3:47.03-al 6. lett, az olimpiai bajnoki címet a világcsúcstól 7 századdal elmaradva a kínai Szun Jang (3:40.14) szerezte meg.

“A reggeli úszás jobban esett, de el is fáradtam tőle. Így is nagy élmény a hatodik hely, végtére is olimpiai pontszerző vagyok – összegzett Kis Gergő. – Az alapvető célom az volt, hogy döntőbe jussak, ez sikerült, és azt is el akartam kerülni, hogy utolsó legyek, ez is összejött. Érem? Nem számoltam, számolhattam reálisan vele, úgy gondoltam előzetesen, hogy a 4-8. hely egyike lehet az enyém. Hatodik lettem.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik