Sport

Megtanulta a játékot – négy nap múlva világbajnok lett

Larry Wright (larry wright, wsop 2012, )
Larry Wright (larry wright, wsop 2012, )

A World Series of Poker draw lowball számában Larry Wright nyert, az idős úriember mindössze négy nappal a verseny előtt tanulta meg a szabályokat.

A nyugdíjas Larry Wright az egy időben futó szeniorok versenye helyett a draw lowball tornát választotta az idei World Series of Pokeren, még azt sem tántorította vissza, hogy a szabályokat sem ismerte rendesen. Megérzése remeknek bizonyult, a három napos torna alatt egyre jobban belejött a számára addig ismeretlen kártyajátékba, végül számos kemény ellenfelet legyűrve a győzelmet is megszerezte – írja a Poker.hu.

Larry Wright eddig nem sok feltűnést keltett a WSOP versenyein, bár már rendelkezik egy döntő asztallal, az akkori nyolcadik helyezést még 2008-ban szerezte, azóta pedig már nagyon sok víz lefolyt a Dunán.

A számos sikertelen év ellenére mégis úgy határozott, hogy már pedig ő a draw lowball szabályainak ismerete ellenére elindul az 1500 dolláros tornán.

Végül 288 játékos nevezett még a versenyre, és csak 35-öt díjaztak a 385 ezer dolláros nyereményalapból.

A húzós játéknak nevezett lowballon a legjobb kombináció a lehető legrosszabb kéz kialakítása, amelyik sem sort, sem párt nem tartalmaz. A legjobb kéz így néz ki: 7-5-4-3-2, és a lapok színének sem szabad megegyeznie.

Bár elsőre akár könnyűnek is tűnhet, a cserélgetős játékban könnyen elfogyhat a zsetonunk, ha rossz induló lapot akarunk jóvá varázsolni.

Wright végül olyannyira ráérzett a játék sajátosságára, hogy egészen a döntőig is elverekedte magát, ahol olyan játékosokat győzött le, mint Erick Lindgren, Michael „The Grinder” Mizrachi, Andrew Lichtenberger és a párbajban Brandon Cantu.

Az utolsó partiban Wirght a 9x8x7x3x lapokra húzott, míg Cantu a 10x9x6x3x-re, előbbi 4x-et kapott, amivel Cantu már esélytelennek számított, az általa húzott Qx pedig már nem változtatott.

Larry Wright hatalmas tettet végrehajtva szerezte meg a bajnoki címet, a 102 ezer dolláros fődíjat és élete első WSOP-karkötőjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik