Sport

Elriasztják a turistákat a londoni hotelárak

london 2012 (london 2012)
london 2012 (london 2012)

Az angol fővárosi hotelek hatalmas veszteséggel számolhatnak a nyáron, hiszen a szobák egyharmada még kiadó az augusztusban rendezendő olimpia idejére.

Ugyan a brit kormány óriási gazdasági fellendülést várt az ötkarikás játékoktól, úgy tűnik, hogy érdeklődők tízezrei hátrálnak meg a Londonba utazástól a magas árak, a hatalmas tömeg és a biztonság hiánya miatt. A tavalyi évhez képest eddig 35 százalékkal kevesebben foglaltak szállást Londonba júliusra és augusztusra, miközben más országok fővárosai sokkal csábítóbban hangzanak a turisták számára a 2012-es nyárra.

Problémát jelentett a londoni olimpia szervezésében az is, hogy az Olimpiai Szervező Bizottság korábban 40 ezer szobát foglalt le a sportolóknak és azok családjainak, amelynek végül csak az ötödére volt szükségük. Mivel a szállásadók azt hitték a bizottság foglalása után, hogy biztos telt ház lesz az összes vendégházban, így az árakat a duplájára emelték. Túl sok jelentkező nem akadt, most pedig szinte újból nulláról indul minden szállodavállalat.

Terry Williamson, a brit JacTravel utazási iroda üzemeltetője így nyilatkozott: „A Szervezőbizottság azt mondta, hogy az árakkal együtt az érdeklődök száma is emelkedni fog. Nos, ez nem történt meg. Mikor azt hiszed, hogy a kiadó helyek egyharmadát valaki értékesíti helyetted a piacon, onnantól máshogy közelíted meg a helyzetet, magasabb árakat szabsz meg egy-egy éjszakára. A tény az, hogy hét hetünk maradt értékesíteni a szobákat, ami a mennyiséget nézve szinte kivitelezhetetlen.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik