Sport

A Haladásnál pénteken dönthetnek Aczél utódjáról

A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Haladás Sopron Bank vezetősége pénteken tart taggyűlést.

Döntés születhet, hogy a 30 napos előzetes letartóztatásban lévő Aczél Zoltán – akivel szemben kötelességszegés és vesztegetés gyanúja merült fel – helyett ki lesz az együttes vezetőedzője.

„Azt még korai lenne kijelenteni, hogy már pénteken találunk utódot, de természetesen ez lesz a fő témánk” – nyilatkozta hétfőn Tóth Miklós a Haladás ügyvezető igazgatója a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. Hozzátette: a csapatnak vezetőedzőre van szüksége, és legkésőbb a téli szünet utáni felkészülés kezdetéig, január 9-ig ki kell derülnie annak, hogy ki ül majd a csapat kispadján.
“Ez nagyon kényes szituáció, még mi sem tudjuk, mi is a pontos jogi helyzet, beszélünk munkaügyi jogászokkal, addig is bízunk abban, hogy lesznek fejlemények. Mi is jogkövető állampolgárok vagyunk, bízunk abban, hogy minél hamarabb kiderül az igazság, ez lenne mindenki számára a leginkább megnyugtató” – mondta Tóth Miklós.
“Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, Aczél Zoltánt is – tette hozzá az ügyvezető, aki elmondta, hogy Aczéllal nem tudják tartani a kapcsolatot, de ügyvédjével és feleségével beszéltek. A klubelnök azt mondta, az ügyészség az edző biztos jelenlétével indokolta, hogy miért a Videoton elleni Magyar Kupa-meccs után, a stadionból vitték el bilincsben a szakvezetőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik