Sport

Tovább robog a Vancouver

A Canucks 7-3-ra nyert a vendég San Jose Sharks ellen, így már 2-0-ra vezet az NHL Nyugati főcsoportdöntőjében.

Nem kezdődött jól a Vancouver Canucks számára az észak-amerikai profi jégkorongliga nyugati fináléjának második mérkőzése: a San José Sharks már két és fél perc eltelte után kihasznált egy emberelőnyt, így idegenben jutott vezetéshez.

Az első harmad közepéhez érve azonban egy percen belül fordítottak az alapszakaszgyőztes hazaiak. Előbb Daniel Sedin használt ki egy létszámfölényes helyzetet, majd Raffi Torres küldte a pakkot Antti Niemi kapujába. A játékrész mégis döntetlennel zárult, miután Patrick Marleau a mérkőzés harmadik emberelőnyös találatát szerezte.

A második húsz percben elmaradt a gólzápor, csupán egy vancouveri találatnak örülhetett a szurkolósereg, a folytatásban viszont állva hagyta ellenfelét a hazai együttes. A záróharmadban Chris Higgins és Daniel Sedin növelte az emberelőnyös gólok számát, de a Canucks ekkor sem állt le, és újabb két találattal biztosították be a győzelmet.

A San Jose szépíteni ugyan még tudott, de a 7-3-as vereségük után hazai környezetben mindenképpen javítaniuk kell, ha nem akarnak lemondani a végső sikerről. A Vancouver csapatában hat játékos is több pontot szerzett, győzelmükkel összesítésben 2-0-ra vezetnek az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

Keleten 1-1-re áll a Boston Bruins-Tampa Bay Lightning csata.

Eredmény – Nyugati főcsoport, döntő, 2. mérkőzés
Vancouver Canucks-San Jose Sharks 7-3
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Vancouver javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik