Sport

Már kettővel megy a San Jose és a Tampa

A Detroitnak otthon, a Washingtonnak idegenben kell javítania az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) főcsoport-elődöntőjében.

Második hazai mérkőzését is megnyerte a San Jose Sharks a Detroit Red Wings ellen, így összesítésben 2-0-ra vezet a Nyugati-főcsoport elődöntőjében. A Cápák hamar vezetéshez jutottak, még öt perc sem telt el, amikor Ian White góllá váltott egy emberelőnyt.

Ezután egy hosszabb gólcsend következett, majd a harmadik játékrész elején már a második találatukat szerezték a hazaiak. A Vörös Szárnyak már csak szépíteni tudtak, Henrik Zetterberg használta ki a létszámfölényes helyzetet, csapata azonban 2-1-re kikapott.


Nyugaton az alapszakaszban első helyen végző Washington Capitals nehéz helyzetbe került, hiszen hosszabbítás után a második hazai találkozójukat is elvesztették a Tampa Bay Lightning ellen. A fővárosiak kétszer is egyenlíteni tudtak, másodszor nagyjából egy perccel a végső dudaszó előtt Alexander Ovecskin küldte a pakkot a remekül védő Dwayne Roloson kapujába.

Mindez azonban hiábavalónak bizonyult, miután a hosszabbításban Vincent Lecavalier második gólját is megszerezte a mérkőzésen, így az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban már 2-0-ra vezet a Tampa.

 


Eredmények – NHL, főcsoport-elődöntők, 2. mérkőzések
Nyugat:
San Jose Sharks-Detroit Red Wings 2-1
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a San Jose javára.
Kelet:
Washington Capitals-Tampa Bay Lightning 2-3, hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-0 a Tampa Bay javára.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik