A krémsajt sokak kedvence, reggelire a legkiválóbb, de mivel tejtermék, gyorsan megromolhat. Felbontás nélkül a krémsajt a szavatossági időn túl egy hónapig is eláll, felbontás után azonban egy héten belül el kell fogyasztani, írta az Express.co.uk.
A kérdés: hogyan lehet hosszabb ideig frissen tartani, hogy ne penészedjen meg?
A szakértők tippeket is adtak a krémsajt tökéletes tárolásához
- Soha nem szabad két óránál tovább szobahőmérsékleten, például a konyhaszekrényen, asztalon tartani.
- Mivel a baktériumok 4,5–60 C-os hőmérsékleten szaporodnak, a krémsajt védelmének is egyetlen módja, ha a lehető leghamarabb időn belül hűtőszekrénybe kerül.
- A hűtőszekrény ajtaja a legmelegebb rész, mert amikor kinyitjuk az ajtót, a melegebb levegő először ezt éri, így távol az ajtótól, lehetőleg a szekrény hátsó részében helyezzük a hűtőbe.
- Felbontása után, ha az eredeti csomagolás nem zárható vissza légmentesen, tegyük légmentesen záródó edénybe.
A legtöbb ember nem követi a krémsajt megfelelő tárolásának folyamatát. Ennek eredményeként a krémsajt jóval a lejárati dátum előtt megromolhat.
A szakértők azt is megjegyezték, hogy a krémsajt tárolásához és kenéséhez csak tiszta edényt és tiszta kenőkést használjunk, véletlenül se olyat, amivel előtte például húst vágtunk, vagy az edényben húst tároltunk.