Otthon

Itt a legdrágábbak a világon a luxuslakások

Még mindig Monaco a legdrágább a világon a luxus lakóingatlanok piacán, függetlenül attól, hogy 2019-ben 1.3 százalékos árcsökkenés volt tapasztalható a szegmensben, ez derül ki a Savills nemzetközi ingatlantanácsadó társaság friss jelentéséből.

A Mansion Global cikke szerint a luxuslakások négyzetméterára tavaly év végén 48 150 euró, mai árfolyamon átszámítva körülbelül 17 millió forint volt.

A listán Hongkong gyűjtötte be a második helyet 44 700 eurós négyzetméterárral. Mindkét város esetében elmondható, hogy a további bővülést korlátozza a rendelkezésre álló hely hiánya, ugyanakkor mellettük szól a jó reputáció.

A dobogó legaljára még New York fért oda, ahol a luxus lakóingatlanok átlagosan 24 300 euróba kerülnek. Ez nagyjából a fele a monacói áraknak.

A Savills a következő esztendővel kapcsolatban megjegyezte, a koronavírus gazdasági hatásait még nem látni előre, de Monaco helyzete annyira stabil, hogy egy komolyabb vihart is túlélne.

Monacóban egyébként a luxusingatlanok bérlése sem olcsó mulatság, 126 eurós, nagyjából 45 ezer forintos négyzetméteráron lehet ilyen lakásokat kivenni.

Havi 17 millió forintért kibérelhető Ashton Kutcher és Mila Kunis luxusbirodalma
De aki gondolja, 4.5 milliárdért meg is vásárolhatja.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik