Otthon koronavírus

Így hűtsük le magunkat, ha otthonról dolgozunk a kánikulában

Az elmúlt napokban berobbant a nyár Magyarországon, és az előrejelzések szerint sokkal hűvösebbre a következő időszakban sem lehet majd számítani. Mivel a koronavírus-járvány miatt sokan még mindig otthonról dolgoznak, és adott esetben nincs légkondicionáló a lakásban, a hőség koncentrációs problémákat okozhat.

Ugyan magával a meleggel nem lehet mit kezdeni, van néhány hatásos taktika arra vonatkozóan, miként tudjuk csillapítani a kellemetlenségeket és javítani a közérzetünket.. Ezeket gyűjtöttük most össze a Treehugger cikke alapján.

Igazítsuk a munkaidőnket

Amennyiben van rá lehetőségünk és a munkáltatónk engedi, érdemes úgy beosztani az időnket, hogy ne a legnagyobb napközbeni hőségben üljünk a gép előtt. Elkezdhetünk dolgozni akár nagyon korán reggel, és befejezhetjük a feladatainkat későn este, így a hőség nem lesz hatással a teljesítményünkre. Közben pedig juthat idő minden másra is.

Változtassuk a helyünket

A legtöbb lakásban más-más hőmérséklet uralkodik egy-egy szobában függően attól, hogy mennyire van kitéve napsütésnek. Ha rendelkezünk laptoppal, könnyen megoldható, hogy mindig a leghűvösebb helységet válasszuk átmeneti irodának.

Szellőztessünk

Ezzel nem találjuk fel a spanyolviaszt, viszont a kánikulában sokan azt hiszik, hogy az ablaknyitással csak rosszabbat tesznek. Pedig ha szellőztetünk, friss levegő járja át a lakást, és legalább átmenetileg fellélegezhetünk.

Legyünk kreatívak

Akár egy fagyasztott borsót vagy egy hideg konyharuhát is ráteríthetünk a nyakunkra annak érdekében, hogy lehűtsük magunkat. Fontos a sok folyadékfogyasztás is. Vagy adott esetben utánozhatjuk a brazilokat is, akik otthoni munkavégzés közben naponta többször is hideg vízzel lezuhanyoznak.

Fogyasszunk hideg gyümölcsöket

Érdemes munka közben felvágni akár egy görögdinnyét, a hűtőből kivenni a cseresznyét, a szőlőt vagy az epret, mert ez is segít a koncentrációnövelésben. Finomat eszünk és közben hidratáljuk is magunkat.

Öltözzünk lengén

Hacsak nincs videós értekezletünk, érdemes olyan ruhadarabokat felvenni, amik lengék és amelyekben tényleges jól érezzük magunkat otthon. És természetesen felejtsük el a zoknikat, mert attól kényelmetlenül melege tud lenni az embernek.

Jobban szeretnél aludni? Egy kutatás szerint egyszerű a képlet
Első lépésként egy párt kell hozzá keresni.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik