Otthon

5 látványos szobanövény, amit szinte lehetetlen megölni

Szereted a növényeket, de nem tudsz odafigyelni rájuk és attól tartasz, megölöd őket. Igaznak hangzik? Van rá megoldás.

Az MNN csokorba gyűjtötte azokat a növényeket, amik meglehetősen kevés törődést igényelnek, mégis ugyanúgy tisztítják a levegőt, mint a társaik és jól mutatnak a lakásban. Ráadásul a zöld otthon jót tesz a léleknek, még ha erre nincs is feltétlen tudományos magyarázat.

A lap egyébként megjegyzi, hogy az emberek leggyakrabban túlöntözik a növényeket, ezzel tesznek kárt bennük, de ez egy könnyedén kiküszöbölhető probléma.

És most következzen a lista az öt leginkább túlélő növényről.

Szobai szanszeviéria

Fotó: iStock

A növény, amit már csak a csodálatos neve miatt is érdemes beszerezni. Fontos, hogy megfelelő méretű cserépbe ültessük, ne túl nagyba de ne is túl kicsibe. Alapjában véve ez egy olyan tanács, amit minden szobanövénynél érdemes figyelembe venni. A szobai szanszeviéria alacsony fényigényű.

Mexikói bambuszpálma

Fotó: iStock

Az egyik legkedveltebb szobanövény a hobbikertészek körében, ami akár egy méternél is magasabbra nőhet. Levelei élénk zöldek és szintén nem igényel sok napsütést. Ha valami újra és tekintélyesre vágysz, akkor ez lehet a megfelelő választás.

Zöldike

Fotó: iStock

Melegebb éghajlatokon általában szabadtéren termesztik, de nálunk Magyarországon a lakásban is jól érzi magát. A Dél-Afrikában őshonos növény megbocsátó, ha megfeledkezel róla, és csak ritkán öntözöd.

Szobafikusz

Fotó: iStock

Természetes környezetében akár hatalmasra is megnőhet, és általában azt rontják el vele az emberek, hogy túl gyakran locsolják, aminek következtében a levelei lehullanak. Próbálkozzunk egy kisebb példánnyal, mert élményszámba megy, ahogy látjuk kifejlődni az évek során.

Kroton

Fotó: iStock

Nincs még egy szobanövény, aminek ilyen szép a lombozata. Levelei a sárgástól a zölden és a piroson át a liláig terjednek. Amikor hazaviszed, valószínűleg lehullatja majd a leveleit, de ez egy normális viselkedés a növény részéről. Csupán szeretetre van szüksége, és hosszú életű lesz.

5 trópusi szobanövény, amitől ősszel is nyár lesz az otthonunkban
Ha nem szeretnénk elbúcsúzni még a nyártól, akkor szerezzük be ezeket a csodás növényeket.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik