Otthon költözzbe.hu

Hogyan lehet ma gyorsan eladni egy ingatlant?

Minden ingatlan eladható előbb vagy utóbb. Azért azonban, hogy meggyorsítsuk az eladást, mi magunk is tehetünk.

Nincs olyan lakás, amit nem lehet eladni, állítják az ingatlannal foglalkozó szakemberek, az azonban korántsem mindegy, milyen gyorsan és milyen áron kerül az adott ingatlan eladásra.

Az eladhatóságot sok tényező befolyásolja:

  • hol található az ingatlan
  • mekkora a lakás;
  • milyen az állapota;
  • és természetesen az eladhatóság függ attól is, hogy a lakás mennyibe kerül.

Elsősorban Budapesten és a nagyvárosokban lévő kisebb méretű társasházi lakásokra van kereslet jelenleg hazánkban.

Sokan keresik az amerikai konyhás, teljesen felújított, kiváló állapotú lakásokat, amikbe legfeljebb egy frissítő festés után be lehet költözni. Jó, ha a lakás a társasház alacsonyabb emeletein található, előny a lift, a jó közlekedés, a nyugodt, biztonságos környék, és az is előny, ha az ingatlan zöldövezetben van.

A legfontosabb azonban mégis az, hogy az ingatlan megfelelően legyen beárazva. A gyors eladás feltétele, hogy az ingatlan reális áron, jól pozicionálva kerüljön a vásárlók elé.

Az eladást intézheti az eladó maga, de megbízhat egy ingatlaneladással foglalkozó szakembert is.

Az ingatlanosok természetesen százalékot kérnek az eladás után, viszont többnyire sokkal gyorsabban értékesítik.

Ilyen rejtett költségekkel jár a lakásvásárlás
Az emberek a pénzüket szívesen fektetik ingatlanba, ez jól látszik azon is, hogy a lakásárak évek óta folyamatosan emelkednek. De milyen költségekkel számolhat az, aki ingatlant szeretne vásárolni?

Ha ehhez a megoldáshoz folyamodunk, arra is érdemes odafigyelni, hogy az ingatlanos a megfelelő információkat hangsúlyozza ki az eladás során.

Jelenleg a vásárlók az ingatlankeresést az interneten kezdik el, s elsősorban azokat a hirdetéseket nézik meg, ahol több, jó minőségű fotót látnak a lakásról.

A gyors eladás elengedhetetlen feltétele tehát az is, hogy az ingatlanról jó minőségű fényképek készüljenek, amik aztán megjelennek az ingatlaneladással foglalkozó portálokon. Fotózás előtt érdemes a körülményekre is odafigyelni, például elmosogatni a konyha fényképezése előtt, mert ilyen apróságokon is múlhat az üzlet.

Összességében elmondható, hogy a gyors eladás kulcsa a jól meghatározott ár. Ha a jó ár mellett az ingatlan paraméterei is közelítenek a keresetthez, egy kisebb méretű ingatlan napjainkban akár 1 hónap alatt is elkelhet. A drágább ingatlanok 3-6 hónap alatt találnak gazdára, ha az árazásuk reális.

Szponzorált tartalom

A cikk a Költözzbe támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik