Otthon költözzbe.hu

A legdrágább ingatlanok a kínálatban (X)

2019-ben is erős tempót diktál a lakáspiac, az emelkedés szinte megállíthatatlan.

Mégis vannak olyan esetek, amikben kiemelkedő luxus ingatlanokat kínálnak méregdrágán. Összeállítottam egy képzeletbeli dobogót melyen a legmagasabb áron szereplő ingatlanok foglalják el helyüket.

Az első helyen a Andrássy úton található Tildy palota áll. A Kodály körönd közelében 4 luxuslakásos,legigényesebb módon és anyagokkal felújított villa eladó! A ház eredetileg Feszty Adolf építész tervei szerint, és irányításával épült 1881-1883 között Herzl Tivadar megrendelésére. A tulajdonosok között voltak a Koháry család,és a Szász- Coburg-gothai hercegek.1945-46 között itt élt Magyarország miniszterelnöke Tildy Zoltán, ekkor ideiglenes kormányfői rezidenciává minősítették.

Képzeletbeli dobogónk második fokára -az 1700-as években épült barokk stílusú főúri kastélyok egyik legrangosabb képviselője a Bükkösdi Petrovszky kastély – került. A barokk stílus Grassalkovich típusának megfelelően e kastélyt is jellemzi a lapos kupolás középrizalit, melyet a főbejárat felett erkély díszít. A középrizalit timpanonjába az építtető Petrovszky család címere került. Az 1736-ban felépült kastélyt Petrovszky János és Petrovszky Zsigmond építtette. Az 1800-as években a Jeszenszky család birtokolta a kastélyt. Az 1950-es években a kastélyt államosították. Először az állami gazdaság birkahodálynak használta az emeleti helyiségeket, majd ezt követően gyermekotthonként és iskolaként funkcionált. 1999 óta magánkézben van. Az elhanyagolt szerkezeti elemeket visszaállították, kívül-belül renoválták a mennyezetet, a falakat, és egyéb burkolatokat, új villany, víz, fűtés vezeték-rendszert építettek ki.

II. kerület Lipótmezőn zöld környezetben, szép kilátással eladó egy 1912-ben szecessziós stílusban épült, különleges megjelenésű romantikus kastély, amely 4300 nm-es telken helyezkedik el. A nagy belső terekkel, igényes kivitelű tölgyfa lépcsőkkel, faburkolatokkal, metszett üvegbetétes ajtókkal dísz lépcsőházzal rendelkező 25 szobás műemlék épület műszakilag frissen fel lett újítva.

A XIV. kerületben a Thököly útnál akár céggel együtt eladó Budapest egyik villákkal övezett környezetében egy század elején épült, jelenleg irodaházként funkcionáló 4 szintes 22 szobás exkluzív villa. Az ingatlan impozáns megjelenése miatt kifejezetten alkalmas lehet konzulátusnak is. Az épület 1445nm-s alapterülettel rendelkezik egy 2854-s telken helyezkedik el. A Villa a század eleji patinát tükrözi a minden igényt kielégítő exkluzív kivitelezéssel, megjelenéssel mind kívülről, mind belülről is. A körbejárható épületet igényesen kialakított parkosított udvar veszi körül belső őrzött parkolóval.

Az előkelő ötödik helyen az 5 csillagos, jelenleg üzemen kívül lévő szálloda és golf pálya áll, Gödön. Mindössze 30 perc autó útra Budapest belvárosától. A Hotel és a korábbi golf pálya egymástól függetlenül is megvásárolható. A szálloda 56 nagy méretű berendezett szobával rendelkezik, mely ingóságok árát az irányár magába foglalja. A golf pálya üzemképessé tétele felújítást igényel, de más jellegű, alternatív hasznosítása lehetséges Szobák: 1 elnöki lakosztály 8 deluxe lakosztály 4 junior lakosztály 16 superior plus szoba 27 superior szoba A szálloda konferencia- és egyéb rendezvényhelyszínként is kiválóan hasznosítható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik