Otthon

Ezek az idei trendek a fürdőszobában

A fürdőszoba az egyetlen, amit a ritkán újít fel az ember, főleg a költségei és vele járó munka miatt. Amikor a fürdőhelyiséget tervezzük vagy alakítjuk át, általában hosszú távra tervezünk. Így nem könnyű eldönteni, hogy a legújabb trendek közül mit válasszuk, beépítsük-e a fürdőnkbe stb. Mutatunk néhány példát 2018 trendjei közül, sőt olyanokat is, amiben az összes dizájnelem megtalálható.

Fürdőszobák kis helyen

A legtöbben csak álmodunk a nagy és tágas fürdőszobáról, de ez nem jelenti azt, hogy ha kis helyünk van, ne lehetne szép és dizájnos a fürdőhelyiség. Igyekeztünk olyan megoldást mutatni, ami kis térben is megvalósítható. Attól, mert kis területen kell berendezni egy fürdőszobát, nem kell lemondani a látványos csempékről és a mintás padlókról sem.

Monika S (@moniqalifestyle) által megosztott bejegyzés, Aug 21., 2018, időpont: 7:48 (PDT időzóna szerint)

„Lebegő” szekrények

A lebegő hatású bútorok lényege, hogy a falra vannak rögzítve, vagyis nem érintkeznek a padlóval. Ahogy a nevében is benne van, légies, letisztult és modern érzet kelt.

Fotó: Zalakerámia

A minimalista dizájn miatt pedig kis fürdőszobákban is jól mutat.

WALK –In, vagyis a besétálós zuhanyfülkék

A beépített, minden extrával felszerelt zuhanykabinok helyett divatba jöttek az úgynevezett walk-in besétálós zuhanykabinok. Általában egy üvegfallal van teljesen vagy félig elválasztva a fürdőszoba többi részétől, sok esetben még az ajtókat is lehagyják.

Jett Set Farmhouse (@jettsetfarmhouse) által megosztott bejegyzés, Jún 27., 2018, időpont: 4:17 (PDT időzóna szerint)

Ez a fajta belsőépítészeti megoldás a szabad zuhanyzás életérzését kelti. Nincs külön leburkolva, a fürdőszoba padlója végig egységes marad. Kis fürdőszobákban pedig különösen jól mutat, mivel az átlátszó üvegfal tágítja a teret.

Geometric tile or patterned tile? What’s your preference? (🏠:Katie Scott 📷:@helenbankers)

Hunker (@hunkerhome) által megosztott bejegyzés, Júl 12., 2018, időpont: 6:00 (PDT időzóna szerint)

Az ilyen típusú zuhanykabinok előnye, hogy kevesebb költséggel és takarítással járnak. Nincs zuhanysín, se görgős, se csapágyas, nincs rajta ajtó, ami tönkremenne. A walk-in zuhanyfülkék esetében a padlót lejtősre csinálják meg és egy úgynevezett zuhanyfolyóka biztosítja, hogy ne legyen tiszta víz a fürdőszoba egy zuhanyzás után. Arról nem beszélve, hogy akadálymentes fürdőszobát lehet vele kialakítani.

Fotó: Zalakerámia

Szabadonálló kádak

Ez az, ami csak nagyméretű, tágas fürdőszobákban mutat jól. Meghatározó eleme lesz a fürdőnek, így érdemes előbb a kádat kiválasztani, és hozzá igazítani a csempét, a burkolatot és a különböző kiegészítőket.

Fotó: Zalakerámia

A szabadon álló kádak a luxus és a nyugalom érzését keltik. Ha elég nagy terület áll rendelkezésünkre, akkor akár a hálószoba része lehet a fürdőkád és a fürdőhelyiség. Ebben az esetben nem kell teljesen szétválasztani a helyiséget, akár egy szekrényt, paravánt, üveg – vagy bambuszfalat is tehetünk a két szoba közé.

Salamander Pumps (@salamanderpumps) által megosztott bejegyzés, Aug 17., 2018, időpont: 6:01 (PDT időzóna szerint)

Szponzorált tartalom

A cikk a Zalakerámia támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik