Otthon

Hét megdöbbentő és látványos csempe a fürdőszobába

A fürdőszoba a lakókörnyezetünk egyik legfontosabb része. Ez az a tér, amelyet leginkább otthonosnak kell éreznünk, mert itt indul a napunk, ezért alapvetően határozza meg azt, hogy a továbbiakban hogy érezzük magunkat. A fürdőt ezért érdemes a lehető legérdekesebben feldobni. Összeszedtünk hét olyan megoldást, amelyek vegyítik a hagyományos és a modern technikákat és mintákat, és amelyek úgy teszik érdekessé a fürdőnket, hogy elsőre nem is vesszük észre.

Faerezetes csempe

Clean, crisp, functional. #3×4 #rainheadshower #wallmount #customshowers #woodgraintile

A post shared by Jacob Brant (@jbrantcontracting) on

A hagyományos és a modern talán legtökéletesebb ötvözete. A faerezetes csempe tökéletesen keveri magában a keményfák előnyeit, például a melegséget, a színvilágot, a természetességet azzal, amit a laminált csempék tudnak nyújtani. Ez a csempe tehát nem ázik be, nem duzzad meg, és különösebben nem is drága.

A padló díszes, a fal nem

https://www.instagram.com/p/BfOqVmTFE6T/

A fal egyszerű, márványutánzat csempéi remekül ellensúlyozzák a padló díszes járólapjait. A klasszikus, az egyszerű és a modern tökéletes keverékét a rózsaszínre festett, de hagyományos vonalvezetésű kád teszi tökéletessé.

Aprócsempe

Hogyan lehet egy egyszerű, letisztult, alapvetően világos és fehér színekben domináló fürdőszobát érdekesebbé tenni? Hát például szokatlan méretű és formájú csempékkel. Ez az apró, méhkasmintájú mozaikcsempe nem a színével, hanem a mintázatával dominálja a fürdőszobát.

Dekoratív mozaikcsempe

De a mozaiknak nem kell feltétlenül színtelennek, vagy egyenletesnek lennie. A formák helyett dominálhat az elrendezés és a színek is, mint például ennél a fürdőszobánál. A kagylókra és fémre egyszerre emlékeztető csempék

Pávacsempe

https://www.instagram.com/p/Bg0ykwVHKVI/

És vannak olyan fürdőszobák, amelyek teljesen elrugaszkodnak a valóságtól, mégis emlékeztetnek a természetre. Ez az indiai pávamozaik például magában rejti a természet színeit, de egészen szokatlan és figyelemfelkeltő módon. Minimalistának nehéz lenne nevezni, de mindenképp érdekessé teszi a fürdőszobát.

Betoncsempe

Mi az, amire utoljára gondolnánk, ha valaki azt mondja nekünk, hogy csempét keres a fürdőszobájába? A beton mindenképp ott lenne közöttük. Ez a betoncsempés, ipari stílusú fürdő viszont megdöbbentően egyszerű, mégis remekül néz ki. A betonból kiöntött fürdőkád a színvilág ellenére sem teszi hideggé és idegenné a környezetet.

Pikkelyminta

https://www.instagram.com/p/Bgy1AcTn5Mg

És ha valami egészen szokatlant szeretnénk, de úgy, hogy csak második pillantásra legyen észrevehető a szokatlansága, tökéletes lehet a halpikkely-mintájú csempe. A szín önmagában valamennyire figyelemfelkeltő, de nem annyira, hogy azonnal magára vonja a figyelmet. De ha egyszer elkezdtünk rá figyelni, soha nem tudjuk majd abbahagyni, mert a pikkelymozaik leköti majd a tekintetünket az itt töltött időben.

Szponzorált tartalom

A cikk a Zalakerámia támogatásával készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik