Mobil

A Samsung Galaxy S9-en van a világ legjobb kijelzője

A Samsung éppen csak megmutatta a friss, ropogós Galaxy S9-et, de a DisplayMate Technologies már alaposan megvizsgálta magának. A kijelzők bevizsgálásával foglalkozó független cég szerint ezen a csúcsmobilon van a jelenlegi piacon található,

legjobban teljesítő OLED-megjelenítő. A portál rendszeresen vizsgálja a legújabb csúcskészülékek kijelzőjét energiahatékonyság, fényerő, színhűség, pixelsűrűség szempontjából, ezen a teszten érte el a Galaxy S9 a legmagasabbnak számító A+ osztályzatot.

A Galaxy S9 OLED kijelzője elődjéhez hasonlóan 3K QHD+ felbontású, 5,8 hüvelykes Infinity Display panelt kapott. Ugyan az átlagfelhasználó nem tapasztalhat drámai változást, a panel összességben szebben dolgozik, és energiakezelése is hatékonyabbá vált az S8-hoz képest.

Ez lett az eddigi legdrágább Samsung mobil: itt a Galaxy S9
Lepipálták az iPhone-t is, de az androidos konkurenciát is messze lehagyták - persze az árcímkével is.

Az elődmobilhoz képest sokkal hűbbek az általa megjelenített színek. Kimagasló eredménynek számít, hogy napfény alatt sikerült 1130 nites fehér fényerőt mérni, ami 10 százalékkal több, mint amire a Galaxy S8 panele volt képes. A fényvisszaverődés mértéke mindössze 4,4 százalék, az eddigi legalacsonyabb érték, amit a DisplayMate mért telefon esetében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik