Mobil

Már védelem is van a méregdrága Samsung mobilokhoz

A Samsung múlt vasárnap rántotta le a leplet a legújabb csúcsmobiljairól, a Samsung Galaxy S9-ről és az S9 Plusról, és a készülékek egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nem kevés pénzt kérnek értük: a sima S9 280 000 forintról indul, míg a nagytestvérért minimum 320 000 forintot kell majd leszurkolni.

Ez lett az eddigi legdrágább Samsung mobil: itt a Galaxy S9
Lepipálták az iPhone-t is, de az androidos konkurenciát is messze lehagyták - persze az árcímkével is.

Az ilyen drága okostelefonoknál már fontos a védelem – már csak azért is, hogy egy későbbi eladásnál minél többet visszahozzon az árából – és a különböző mobilos kiegészítőkben utazó ZAGG készült is erre, hiszen nem sokkal a Samsung telefonok leleplezése után bemutatták az InvisibleShield márka alá tartozó új Glass Curve Elite kijelzővédőiket.

Az S9-hez és az S9 Plushoz egyaránt bejelentett védőréteg az ívelt kijelzők finom részeit hivatott megvédeni a teljes kijelzőt fedő rétegével, miközben nem engedi, hogy levegő jusson a kijelző és a kijelzővédő közé. Az aprólékos pontossággal ívelt szélek precíz illeszkedést biztosítanak a tokba, a rázkódást elnyelő réteg pedig védelmet nyújt még az erősebb behatások ellen is.

A Glass Curve Elite felülete a gyártó szerint ugyanakkor ellenáll a szennyeződéseknek, nem gyűjti az ujjlenyomatok, így a kijelző mindig olyan tiszta marad, mint újkorában, ráadásul az edzettüveg-összetétel kiváló képélességet biztosít, a használat során észre sem vehető a kijelzővédő jelenléte.

Az InvisibleShield képernyővédői mondjuk nem olcsók, darabja 45 euró, ami itthon 14 000 forintos ajánlott fogyasztói árat jelent, de egy 300 ezres készülék ennyi védelmet azért megérdemel, és a védőfelület mellé élettartam garancia is jár, tehát a gyártó ingyen cseréli, ha a használat során elkopna vagy megsérülne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik