Média

Simicskát bírálva mondta el Ungár Péter, minek bővítette „médiabirodalmát”

Ungár Péter
Ungár Péter

A HírTV Peron című műsorának vendége volt ma reggel Ungár Péter politikus, az LMP elnökségi tagja, aki a párt körül megsokasodott botrányok mellett arról is beszélt, miért bővítette meglévő, a Reflektor Blogból és az édesanyjával, Schmidt Mária kormánybiztossal közösen tulajdonolt Figyelő című hetilapból álló médiaportfólióját az azonnali.hu nevű honlappal, vagy ahogy az őt kérdező riporter fogalmazott, „miért szeretne médiabirodalmat építeni”. Ungár erre úgy válaszolt, a birodalom szó túlzás, majd azt mondta, azért vált tulajdonossá az azonnali.hu-ban, mert mindenkinek fontos, hogy plurális (magyarán sokszínű) legyen a médiapiac, ne csak egy bizonyos személyi kör tulajdonoljon médiát. Ungár hozzátette, szerinte az a jól működő médium, mely attól függetlenül, hogy ki a tulajdonosa, színvonalasan tud működni.

A politikus-médiavállalkozó azt is mondta a hírcsatornának, hogy az azonnali.hu-nak nem az lesz a feladata, hogy az LMP pártépítését szolgálja. Az oldal eddigi értékrendje tetszett meg neki, és a megszokott színvonalat kell tartania ezután is. Ungár ezek után a műsort némileg meghekkelve, a műsoridőt reklámozásra felhasználva többször is arra kérte a nézőket, hogy állítsák be kezdőoldalnak az említett weboldalt.

Simicskát bírálta

A politikus elmondta azt is, hogy az azonnali.hu megvásárlásában jelentősen befolyásolta az, hogy a Magyar Nemzetet nem tudta megvásárolni az őt kérdező HírTV tulajdonosától, Simicska Lajos nagyvállalkozótól.

Hogy miért nem sikerült megvenni a Nemzetet, annak egy árvita az oka, de erről nem mondhatok többet. Fontos lett volna, hogy a Nemzet megmaradjon, ezért sajnálom Simicska Lajos döntését. Hisz a Magyar Nemzet egy fontos kulturális érték.

A riporter ezután felvetette, hogy Simicska talán azért nem adta Ungárnak a napilapját, mert attól tartott, esetleg a tulajdonosváltás után ez a lap is kollaborálni fog a Fidesszel, mire Ungár visszaszúrt azzal, hogy mindenki tudja, hogy Simicska vagyona is a Fidesszel való kollaborációból származott.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Simicska 1,5 milliárd forint körüli összeget kért volna, ami arra utalt, hogy valójában nem állt szándékában eladni a lapot, hiszen ekkora vételár egy veszteséges és olvasói jelentős részét elvesztő lapért irracionális lett volna bármilyen befektető részéről. Ungár a műsorban üzleti titokra hivatkozva ezúttal sem kommentálta az árral kapcsolatos kérdést.

Arról, hogy Ungár a Nemzet felvásárlása után újabb befektetési célpontot talált magának és megvenné az Azonnalit, már hetek óta hallani lehetett. Kétszer is megkérdeztük róla korábban, de nem válaszolt a leveleinkre. Végül szombaton egy közleménnyel jelentették be, hogy a politikus megjelent az oldalt is működtető cégben.

Bezár a bazár
A TV2 ismétlő üzemmódra váltott főműsoridőben
A csatorna hétköznaponként főműsoridőben este csak ismétléseket sugároz.

Kiemelt kép: Ungár Péter a parlamenti alakuló ülésen. Fotó: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik