Média

Felvásárolta a Nézőpont az Observert, az ország legnagyobb médiafigyelőjét

observer
observer

A kormányközeli magyaridok.hu írta meg, hogy a (szintén kormányközeli) Nézőpont Csoport felvásárolta a médiapiaci elemzéssel, sajtószemlézéssel foglalkozó Observer Budapest Médiafigyelő Kft.-t.

A vállalat egyúttal leváltotta az eddigi ügyvezetőt, Göbölyösné Mátrahegyi Annát, aki a jövőben már csak tanácsadóként dolgozik a cégnél.

A Médiapiac újság nem része az ügyletnek

Mint arról a 24.hu-n hétfőn már beszámoltunk, Göbölyösné Mátrahegyi Anna néhány napja magánszemélyként – egy management-buy-out (MBO) ügylet részeként – megvásárolta a Médiapiac című újságot és a mediapiac.com portált az ezek szerint ugyancsak tulajdonost cserélő Observer Budapesttől, mely tavaly év elején szerezte meg a szaklapot a Grabowki Digital Kft.-től, Szakács László volt főszerkesztő vállalkozásától. Vagyis mint most kiderült, nem sok hiányzott, hogy a szaklap is a kormányközeli Nézőpontnál landoljon.

Médiapiac
Újra gazdát cserél a Médiapiac
A szaklap tavaly januárban került az Observer Médiafigyelőhöz, de a cég most eladta az újságot az eddigi ügyvezetőnek.

A magyaridok.hu azt írja, hogy a Nézőpont Csoport célja az Observer felvásárlásával, hogy a legrégebbi médiafigyelő továbbra is legjobb legyen, ezért a szolgáltatások fejlesztését tervezi.

Az Observer 2017-ben 650 millió forint forgalmat bonyolított és 57 munkatársa van. Őket a megegyezés szerint az új tulajdonos tovább foglalkoztatja.

A cég új ügyvezetője Mikecz Péter, a Nézőpont Csoport eddigi vezérigazgató-helyettese lesz. Mikecz Péter korábban a Miniszterelnökség igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára volt.

A Nézőpont Csoport eddig is foglalkozott médiafigyeléssel, a hozzájuk tartozó Médianéző Kft. végzi a Kormányzati Médiamonitor szolgáltatást, említi a Magyar Idők.

A Nézőpont Csoport tulajdonosa egyébként Győri Tibor, Orbán Viktor régi bizalmasa, akiről 2012-ben azt írta az akkor még a Telekom-csoporthoz tartozó Origo, hogy ha ő telefonál oda valahová, az olyan erővel bír, mintha maga Orbán lenne a vonal túlvégén. Győri egyébként a Lokál című kormányközeli bulvárlapot kiadó Modern Media Group (MMG) társtulajdonosa, Habony Árpád nem hivatalos miniszterelnöki tanácsadó mellett, de a Miniszterelnökségen egy ideig államtitkár is volt. Akkor is lehetett a nevével találkozni a sajtóban, amikor Simicska Ádám (Simicska Lajos nagyvállalkozó fia) a Facebookra kiírta, hogy Győrit tartja felelősnek amiatt, hogy Simicska családtagjai körül állítólag paparazzók jelentek meg, majd Simicska Ádám az apja üzenetét úgy tolmácsolta, hogy ki fogják belezni Győrit.

A Nézőpont csoport az MTVA legnagyobb beszállítóinak egyike.

Orbán emberei a közmédia nagy beszállítói között
Jut a 87 milliárdból működő állami médiavállalat pénzeiből Bayer Zsoltnak, a Fidesz-alapító publicistának, Győri Tibornak, Orbán Viktor legrégebbi bizalmasának és Kálomista Gábornak, a Fidesz-kormányok idején rendkívül sikeresen mozgó filmproducernek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik