Belénessy Csaba. MTI Fotó: Illyés Tibor
Média

70 milliós emelés Andy Vajna barátjának Dunaújvárosban

Az eddigi nettó 696 millió forintról közel 766 millió forintra növeli a fideszes vezetésű Dunaújváros önkormányzatának cége, a DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos üzleti partnereként, illetve országszerte több rádiós frekvencia tulajdonosaként is ismert Belénessy Csaba volt MTI-elnök cégének, a Crossborder Film Kft.-nek a Dunaújvárosi Médiaközpont üzemeltetésére kifizetendő díjazást.

A Médiaközponton belül Vajna barátjának cége szervezési, vezetési, menedzsment feladatokat lát el, illetve szerkesztőséget tart fenn, és összehangolja a dunaújvárosi helyi médiumok tevékenységét. A kormányközeli üzletember vállalkozása készíti a Dunaújváros TV műsorait, illetve üzemelteti a tévét, továbbá hetilapot jelentet meg. Szintén Belénessy cége online felületeket üzemeltet és tart fenn. A szerződés része az Infó Dunaújváros print és online, valamint kiterjed a Rádió 24 (R24)-re is.

Az áremelést azzal indokolják, hogy az ajánlatkérő dunaújvárosi önkormányzat cége nem tudhatta előre, hogy a minimálbér és a garantált bérminium nagy mértékben emelkedni fog, márpedig ez növeli a vállalkozó költségeit, aki ezzel az ajánlati ár meghatározásakor nem számolhatott, derül ki a TED európai uniós közbeszerzési értesítőből.

A megbízási díjért a Crossborder Film Kft. összesen 48 hónapon át nyújtja a szolgáltatást. A szolgáltatás havidíja eredetileg 14,5 millió forint plusz áfa volt, ez 16,7 millió forintra emelkedik, így jön ki a 766 millió forint és az ezután megfizetendő áfa.

Mivel a szerződésmódosítás mértéke 9,99 százalék, így mivel az éppen hogy nem éri a 10 százalékot, az áremelést új közbeszerzési eljárás lebonyolítása nélkül tudják lebonyolítani. A Crossborder Film Kft. az Opten adatai alapján mindössze 4 fős létszámmal üzemel.

A Crossborder Film legutóbbi ismert éves árbevétele 2016-ban 156 millió forint volt.


Dunaújváros önkormányzata

Kiemelt kép: Belénessy Csaba. MTI Fotó: Illyés Tibor 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.