Média

Újabb szerkesztőség szűnhet meg

RomNet
RomNet

Nagy bajba került a romnet.hu hírportál, miután komoly anyagi és jogi problémái adódtak azután, hogy nemrég elvesztették egyik perüket, ami azért indult, mert az Országos Roma Önkormányzatnál (ORÖ) történt súlyos pénzügyi visszaélések kapcsán azt írták, egyik vezetőjük felelős lehet az eltűnt tízmilliók ügyében. A pert annak ellenére vesztették el, hogy a témáról ugyancsak cikkező 444.hu-t jogerősen is felmentették egy azonos tartalmú keresettel megindított perben.

Most a magát függetlennek valló hírportált működtető Egyesület a Romnet Hírportál Megújításáért felhívással élt olvasóihoz, illetve mindenkihez, akinek számára fontos, hogy a portál továbbra is tájékoztathassa olvasóit.

A túlélés érdekében pénzt próbálnak gyűjteni.

Az igazságért, a tényszerű és hiteles tájékoztatásért folytatott küzdelmünkben az utóbbi hetekben két bírósági pert vesztettünk, amelynek jelentős költsége veszélybe sodorta működésünket, fennmaradásunkat, létezésünket. Egy, általunk közölt cikkért elmarasztaltak, majd 3 héttel később betűre pontosan ugyanazon kereset alapján egy másik (nem roma) szerkesztőséget jogerősen felmentettek. Egy másik, büntetőperben rágalmazásért jogerősen bűnösnek mondtak ki, mert az ORÖ volt gazdasági vezetőjével kapcsolatban azt mertük leírni, felelős lehet az eltűnt sok tízmillió forintért. Bár kértünk, de nem kaptunk segítséget a jogvédelemmel foglalkozó civil szervezetektől, ügyvédeiktől, így magunkra maradtunk. Eloszlatva a kétségeket: nem kapunk és nem kaptunk támogatást sem a kormánytól, sem Sorostól, sem Farkas Flóriántól, sem pártoktól, pártpolitikusoktól. Bízva követőink, olvasóink jószándékában, és azokban, akik fontosnak, értékesnek tartják munkánkat, aktivizmusunkat, arra kérjük, szerény anyagi támogatásukkal segítsenek túlélnünk ezt a válságot! Hogy tovább tudjunk küzdeni a korrupció, az elnyomás és a kiszolgáltatottság, a közbizalomra érdemtelen politikusok és közszereplők ellen!
Segítőkészségük számunkra most A Szabadság ára!

Az adományokat az alábbi számlaszámra várják: 11600006-00000000-80490258

További részletek a portálon.

Az elmúlt hetekben megszűnt az mno.hu és a Magyar Nemzet, a Lánchíd Rádió, és a Budapest Beacon is leállt. Bizonytalan a jövője a Heti Válasznak, és a HírTV-nél is nagy, 40 fős leépítés kezdődött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik