Belföld

„Mint egy terrortámadás után” – Sokkolta a Magyar Nemzet munkatársait lapjuk bezárása

Volt, aki sírva fakadt, mások beszélni is alig tudnak. György Zsombor főszerkesztő-helyettest is utolértük, azt mondja, a hangulat most olyan a szerkesztőségben, mint egy terrortámadás után, de próbálja valahogy egyben tartani a csapatot.

Úgy érezzük magunkat, mint egy terrortámadás után. Történt egy „robbanás”, most mindenki zsizseg, rohangál, ideges, szóval piszok nehéz most. Este ráadásul még rosszabb lesz, ha hazamegyünk

– ezekkel a szavakkal jellemezte a Magyar Nemzet szerkesztőségében jelenleg uralkodó hangulatot György Zsombor, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese a 24.hu-nak azután, hogy kedden kiderült, megszűnik az 1938 óta működő országos napilap, valamint a Lánchíd Rádió. Veszélybe kerülhet a Heti Válasz is, ha nem sikerül új tulajdonost találnia.

A mindenkit megdöbbentő kétharmados választási eredmény miatt ugyan szinte mindenki előre sejthette, milyen jövő vár a kormány kritikusaira, de egészen addig, amíg ki nem lett ez ma mondva hivatalosan is, mindenki egy kicsit még reménykedett, hogy ez nem következik be, és talán lesz, aki átveszi legalább az online kiadásunkat és/vagy a print kiadást, de miután ez egyelőre nem jött össze, most több munkatársunkat valóban sokkolták a mai fejlemények. Most azon dolgozunk, hogy ezt a kiváló csapatot valahogy egyben tudjuk tartani, és látok is némi reménysugarat erre

– mondta a főszerkesztő-helyettes portálunknak.

György Zsombor ugyanakkor azt is hozzátette, ha sikerül is folytatni valamikor a lap megjelentetését, az biztosan nem a napokban lesz még.

Mindenkit kifizetnek

A főszerkesztő-helyettes azt mondta, hogy a cég vezetése mindenkinek megígérte, hogy a fizetését és törvény szerinti járandóságait ki fogja fizetni májusban, amire garanciát jelent, hogy a cég mindig is korrekten járt el eddig is. Emellett biztosíték az is, hogy a cég stabil pénzügyi helyzetben van.

Ha netán sikerül mégis újraindítani a működést, akkor az új tulajdonos már tiszta lappal indulhat, tehát nem örököl majd hátramaradt adósságot – tette hozzá György Zsombor, aki arra számít, hogy az előfizetési díjakat az előfizetők hamarosan visszakaphatják, de ezzel kapcsolatban későbbre várható tájékoztatás a kiadótól.

Nem jutnak el a szavazókhoz az Orbán-kormány korrupciós ügyei

A főszerkesztő-helyettes szerint a mostani választási eredmények azt mutatják:

Hiába tárja fel a sajtó az Orbán-kormány korrupciós ügyeit, mivel az ezzel kapcsolatos információk nem jutnak el a szavazópolgárokhoz. Egy felmérés szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ügyéről a választópolgárok jelentős része nem is hallott még. A magyar sajtó egésze számára is tanulságos lehet ez

– tette hozzá György Zsombor, aki szerint az elmúlt hetekben a Fideszről és a kormányról megjelent információk miatt más országokban azonnal belebukott volna a kormány.

Engem most az hajt, hogy mindent meg akarok tenni, hogy ne vesszen el teljesen a csapatom, hiszen komoly teljesítményt tudott felmutatni.

Szerdán megszűnik a Magyar Nemzet
Simicska kacsúsít: a HírTv megússza, de szerdán nyomják utoljára a Magyar Nemzetet, és lekapcsolják a Lánchíd Rádiót is.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik