Belföld

Veszélyben a Heti Válasz is, megszólalt Borókai Gábor

Néhány órával azután, hogy megjelent a hír, hogy holnap jelenik meg utoljára a Magyar Nemzet és elnémul a Lánchíd Rádió is, közleményt adott ki Borókai Gábor, a Heti Válasz kiadójának lapigazgató-főszerkesztője, az első Orbán-kormány kormányszóvivője annak kapcsán, hogy a Heti Válasz sorsa is bizonytalanná vált, és a közéleti hetilap jövője azon múlik, hogy találnak-e rá befektetőt. Ha nem, a Heti Válasz is megszűnhet.

„Mint egy terrortámadás után” - Sokkolta a Magyar Nemzet munkatársait lapjuk bezárása
Volt, aki sírva fakadt, mások beszélni is alig tudnak. György Zsombor főszerkesztő-helyettest is utolértük, azt mondja, a hangulat most olyan a szerkesztőségben, mint egy terrortámadás után, de próbálja valahogy egyben tartani a csapatot.

Borókai a közleményben azzal kezdi, nagyon szorítanak a Magyar Nemzetnek, az egyik legpatinásabb napilap túléléséért, majd rátér, hogy a Heti Válasz is bajban van, ugyanis az Orbán–Simicska-háború érzékenyen érintette a hetilap vásárlói közönségét is.

Érzékenyen, de cseppet sem drámaian, bár minden olvasó elvesztése fájdalmas tény.

Reméli, a Fidesz visszatér a normalitáshoz

Borókai ezután arról ír, hogy a mostani lapszámot még a régi metódus szerint készítik, vagyis a másfél éve tartó kormányzati vesztegzár miatt csak azokkal a szereplőkkel tudtak interjút készíteni, akik kívül állnak a kommunikációs központ hatókörén, és nem érvényes rájuk a tiltás, de nagyon bíznak benne, hogy ez az abszurd világ megszűnik.

Hogy a választási győzelmet aratott Fidesz visszatér a normalitáshoz, és a kormány minden szereplője józan belátása és az információ tartalma szerint dönthet majd arról, hogy mely sajtótermékek közönségéhez érdeke szólni, és melyekhez nem.

Borókai szerint ez nagy lépés lenne előre.

Mi a jövőben is együttműködésre törekszünk a közélet minden tényezőjével. Nyitott, érdeklődő és az aktualitásokra összpontosító médium kívánunk lenni. Olyan, amely fémjelzi a polgári Magyarországot.

Borókai ezután azt kéri, minél többen váljanak előfizetőjévé a lapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik