Média

Többnyelvűek lesznek az RTL Magyarország csatornái

RTL Magyarország
RTL Magyarország

Öt, az RTL Magyarországhoz tartozó tévécsatorna esetében a filmeket a magyar szinkron mellett az eredeti (jellemzően nyilván angol) hangsávval is el lehet majd érni hamarosan. A hangsávválasztás lehetősége nyelvgyakorlás, nyelvtanulás mellett a Magyarországon élő idegen ajkúak számára is hasznos lehetőség.

A dtnews.hu úgy tudja, hogy mától kezdődik az eredeti hangsávval kapcsolatos tesztidőszak a következő csatornák esetében:

  • Cool és Cool HD
  • Film+ és Film+ HD
  • RTLII és RTLII HD
  • RTL+
  • Sorozat+
Kovács Krisztián, MEME
Alighogy kinevezték, máris lemond a felvásárolt Story TV igazgatósági tagja
Kovács Krisztián idén február végétől volt a tulajdonosváltáson áteső televíziós médiavállalat igazgatósági tagja. Inkább a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesületét választja.

A tévétérsaság egyébként közel hat éve az RTL Klubon már bevezette a nyelvválasztás lehetőségét a digitális terjesztés esetében, de műsorterjesztő cégenként (szolgáltatónkként) eltérés lehet, hogy ez valóban működik-e. Mi például a DIGI műholdas rendszerén keresztül próbáltuk az imént, ott egyelőre csak a magyar hangsávot tudtuk elérni az RTL Klub esetében és a többi RTL-es csatorna esetében is, pedig a dekóderen van egy nyelvválasztásra szolgáló gomb.

Tavaly a konkurens Sony Pictures Television Networkhöz tartozó Viasat3 és Viasat6 is elérhetővé tett második hangsávot, de sajnos az említett két Sony-csatorna sem minden szolgáltatónál vált elérhetővé két nyelven.

A magyar sajtó kategóriában Prima Primissima-díjat elnyerő Baló György szerkesztő Budapesten 2017. október 26-án. MTI Fotó: Czimbal Gyula
Miniszterelnök-jelölti tévévitát tart az RTL Klub
Baló György moderálja majd a vitaműsort az RTL Klubon. Orbán Viktor elutasította a meghívást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik