Média

Többnyelvűek lettek a Viasat-csatornák

Idegen nyelv gyakorlásához is jól jöhet, hogy már az eredeti hangsáv is elérhető.

Talán még nem mindenki vette észre az elmúlt napokban, pedig fontos fejlesztést hajtott végre a Viasat3 és a Viasat6 televíziós csatornák tulajdonosa, a Viasat Hungária.

Március 30. óta ugyanis az említett két televíziós csatornát nem egy, hanem két hangsávval sugározzák, így a nézők már eredeti nyelven (jellemzően nyilván angolul) is figyelhetik a tévés programok zömét, miközben természetesen továbbra is választhatják a magyar szinkront is.

Az újdonság akkor lehet hasznos, ha valaki szeretné az idegen-nyelvtudását fejleszteni, vagy egyszerűen csak a színészek eredeti teljesítményével találkozna. Továbbá a hazánkban élő, magyarul egyelőre nem beszélő külföldiek számára is praktikus megoldásról van szó.

Eredetileg a lehetőség bevezetéséről a Vidanet nevű kábelszolgáltató honlapján olvastunk, de a dtvnews honlap alapján aztán megtudtuk, hogy a második, eredeti hangsáv többek között a UPC Direct és a Telekom ügyfelei számára is elérhető lett. A többi szolgáltatóval kapcsolatban egyelőre nem találtunk információt, de ha megtudunk valamit ezzel kapcsolatban, frissítjük a hírt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik