Média

Új formátumot vett a TV2

MasterChef
MasterChef

Megvásárolta a MasterChef című televíziós formátum jogait az Endemol Shine Group cégtől a TV2 Média Csoport. Ez egy pénteki közleményből derül ki, melyben a csatorna a világ egyik legnépszerűbb televíziós formátumaként emlegeti a MasterChefet, melyből kizárólagosan vált jogosulttá elkészíteni a magyar verziót.

Egyébként egy főzőshowról van szó, melyből 58 helyi országban készült helyi verzió, illetve világszerte 200 országban volt képernyőn.

A YouTube-on elérhető néhány külföldi verzió, íme például a brit.

A műsornak egyébként olyan sztárséfek is szereplői voltak mint Gordon Ramsay, Heston Blumenthal, Gary Mehigan, George Calombaris és Matt Preston is, de azt egyelőre nem tudni, hogy a magyar verziónak kik lesznek a szereplői. A csatorna még azt sem közölte egyelőre, mikorra készül el a magyar formátummal. Csak annyit írtak, hamarosan, illetve 2018-ban. A műsor magyar nevét sem tudni még.

A formátumot értékesítő Endemol licenctulajdonos számos más televíziós műsorformátum jogainak tulajdonosa. Tőlük vásárolta például az RTL Klub A Fal című műsor jogait, amihez nagyon hasonló, egyes vélemények szerint konkrétan klónműsort indított a TV2 A Piramis címmel. Úgy tűnik azonban az Endemol annyira nem orrolt meg a történtek miatt a TV2-re, hogy ne értékesítse a gasztroműsor jogait neki.

Egyébként az RTL Klub nézői sem maradnak gasztroműsor nélkül, épp februárban derült ki, hogy visszatér a Konyhafőnök. Nem lepődnénk meg, ha a Konyhafőnök ellen, vele akár azonos időpontban indítanák el a MasterChefet. De ez majd a jövő zenéje.

Hajdú Péter Deutsch-interjúját letiltotta az ATV
Az interjú a vasárnapi Frizbiben került volna adásba. A csatornánál többen kiakadtak a műsorvezetőre, aki nem egyeztetett előre a vezetőséggel, és alákérdezős beszélgetést vett fel.
Andy Vajna (középen), Habony Árpád (balra) és Havasi Bertalan (jobbra) társaságában
Tovább nő Andy Vajna médiabefolyása
Nem 2, hanem 4 új tévécsatornát indít idén a kormánybiztos által tulajdonolt TV2 Média csoport. Dirk Gerkens vezérigazgató árulta ezt el egy konferencián.

Kiemelt kép: MasterChef. Fotó: Endemol

Ajánlott videó

Olvasói sztorik