Média

Terjeszkedik az EuronewsNBC

euronewsNBC
euronewsNBC

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu Dhabiban nyitott új szerkesztőséget az Euronews és az Africanews hírcsatornákat működtető Euronews Csoport.

Az új szerkesztőségi iroda feladata többek között, hogy Abu Dhabiból tartalommal lássa el az Inspire Middle East című heti műsort, de a cégcsoport jelezte, hogy ennél többről is szó van: a cél, hogy az Euronews Abu Dhabi a közel-keleti régió első számú szerkesztői központja legyen. Az új szerkesztőség látja majd el hírekkel az Euronewst és az Africanewst a Közel-Keletről és Észak-Afrikából.

Az új szerkesztőséget egyébként Michael Peters, az Euronews és az Africanews vezérigazgatója és Abdul Hadi Al Sheikh, az International Media Investments (IMI) vezérigazgatója nyitotta meg hétfőn.

A francia központtal működő Euronews idén ünnepli fennállásának 25. születésnapját. Az Euronews jelenleg 12 nyelven, köztük magyarul sugároz hírműsorokat, és 450 újságírót foglalkoztat a világ 30 országából. A hírcsatorna összesen 160 országban, 400 millió háztartásban érhető el, komoly versenyt folytatnak az amerikai hátterű CNN csatornával. Az Euronewsnak tavaly június óta 25 százalékban az NBC News is tulajdonosa. Az együttműködés eredményeként EuronewsNBC néven folytatja tevékenységét a csatorna. Az Africanews az Euronews SA leányvállalataként 2016-ban indult, jelenleg 38 országban és 11,7 millió háztartásban érhető el. A csatorna francia és angol nyelven sugároz híreket műholdon keresztül.

Bár sokan azt gondolják, hogy az Euronews az Európai Unió hivatalos tévécsatornája, ez egy korábbi interjúnk alapján nem egészen így van.

Az Euronews egy francia magáncég, nem az Európai Unió a tulajdonosa vagy finanszírozója. Egyes projekteket (műsorokat vagy nyelvi verziókat) külön szerződés alapján szponzorként valóban támogat az EU, és az adás magyar nyelvű változata is ezek közé tartozik. A különbség az, hogy a tartalom az EU nélkül is megvalósul, a mi esetünkben csak azt támogatja, hogy magyar nyelven is hozzáférhető legyen

nyilatkozta Kert Attila, az Euronews magyarországi igazgatója.

rádió
Megújult az egyik budapesti rádió
A belvárosi FM 87,6 MHz használójáról van szó, mely Broadway rádióként üzemel tovább és 10 év után főszerkesztőt is váltott. A névváltásnak a Médiatanács oldalán még nem látszik nyoma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik