Nagyvilág

Afrikába megy a Euronews

Euronews(960x640).jpg (Euronews)
Euronews(960x640).jpg (Euronews)

Africanews néven indítja el másfél év múlva az első többnyelvű pánafrikai hírcsatornát a Euronews - erről kedden tájékoztatta a tévétársaság lyoni központja az MTI-t.

A televízió, amely a Kongói Köztársaság köztelevíziójával együttműködve jön létre, az első időszakban angol és francia nyelven, később a kontinens egyéb közvetítő nyelvein sugározza műsorait, a többi közt portugálul, arabul vagy szuahéli nyelven. Székhelye a Kongói Köztársaság fővárosában Brazzaville-ben lesz, és az egész kontinensen nyílnak majd regionális irodái.

Tájékoztatásuk szerint Michael Peters, az Euronews S.A. igazgatótanácsának elnöke és Jean Obambi, a TV Congo vezérigazgatója január 25-én írta alá az együttműködési megállapodást Brazzaville-ben az Africanews elindításáról. Az együttműködés védnöke a Kongói Köztársaság elnöke, Denis Sassou Nguesso.

Az Africanewst reklámokból kívánják fenntartani, de várhatóan bevonnak magán és állami partnereket, a többi közt afrikai regionális irodáinak kialakításához, valamint nyelvi kínálatának színesebbé tétele érdekében.

Az Euronews jelenleg tizenhárom nyelven sugározza műsorait, 155 ország 400 millió otthonába jut el. Műsorait 30 ország több mint 400 újságírója állítja össze. Tavaly május óta már magyar adása is van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik