Média

Fideszeshez került a hódmezővásárhelyi portál

promenad.hu
promenad.hu

Bár a napokban a promenad.hu tulajdonosa még a Hódmezővásárhely leghallgatottabb rádióját, a Rádió 7-et is működtető Kisbíró Kft. és Égető Gyula magánszemély volt az oldal impresszuma szerint, az Országszerte Átlátszó észrevette, hogy kiadót cserélt Hódmezővásárhely egyik legnépszerűbb portálja. Az új kiadó a Csanád Média Kft. lett, melynek Pongrácz Tamás a tulajdonosa. Pongrácz az algyői Fidesz-frakció egykori vezetője, aki 2016-ban önkormányzati képviselő is volt, de az időközi önkormányzati választás után kikerült a testületből.

Új főszerkesztője is van az oldalnak: méghozzá az a Pintér M. Lajos, aki a masszívan Fidesz-támogató szegedma.hu oldaltól igazolt ide. Ez az a portál, mely tavaly novemberben egy hamisított levelet mutatott be, melyet a kormányközeli portálok azután azonnal átvettek.

Égető Gyulát, a Rádió 7 jelenlegi és a Promenád volt tulajdonosát a 24.hu forrásai Lázár János miniszterrel kimondottan erős baráti szálakat ápoló személyként emlegetik.

A promenad.hu a nemrégiben lezajlott hódmezővásárhelyi időközi választáson is a Fidesz propagandáját tolta, erre az Országszerte Átlátszó példát is említ. Idézik az oldalt cégével megszerző Pongrácz Tamást is, aki azt válaszolta nekik, hogy az adás-vétellel kapcsolatos tárgyalások 2017 októberében kezdődtek, a szerződéskötésre tavaly decemberben került sor.

Politikai és közéleti tevékenységemet befejeztem

– tette hozzá az egykori fideszes frakcióvezető, az új médiatulajdonos.

A promenad.hu-ról írtuk meg néhány napja, hogy eltűnt az oldalról Lázár János és Tiborcz István, Orbán Viktor Elios-ügyben kompromittálódott vejének közös bálozós fotója.

Az Égető Gyula tulajdonában lévő Kisbíró Kft.-nél maradt Rádió 7 műsorszolgáltatási jogosultsága egyébként éppen egy év múlva, 2019. március 14-én jár le.

Eltüntették Lázár és Tiborcz hódmezővásárhelyi bálozós fotóit
A hódmezővásárhelyi vereség után szőrén-szálán eltűnt az a képgaléria, amin a városi elit körében együtt mulat a miniszter és Orbán Viktor veje.
rádió keverőpult
Ezt hallgatják Hódmezővásárhelytől Miskolcig
Negyedórás bontásban kaptunk adatokat a hódmezővásárhelyiek, a székesfehérváriak, az egriek, a békéscsabaiak, a kecskemétiek, a miskolciak, a szegediek, a nyíregyháziak és a szekszárdiak rádióhallgatási szokásairól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik