Belföld

Eltüntették Lázár és Tiborcz hódmezővásárhelyi bálozós fotóit

Néhány napja szőrén-szálán eltűnt a hódmezővásárhelyi Promenád.hu egyik képgalériája. A 2017-es úgynevezett Orvosbál több száz fotója úgy került le az oldalról, hogy arról semmilyen jelzést nem tett közzé az internetes újság.

A hódmezővásárhelyi, valamint a szegedi és a makói elit részvételével zajló hagyományos bál házigazdája még Almási István polgármester volt. Az ő halála miatt kellett február 25-én időközi választást tartani a városban, amelyen a kormányoldal – a várakozások ellenére – súlyos vereséget szenvedett, az ellenzéki Márki-Zay Péter nagy fölénnyel nyert.

Az Orvosbál a helyi közélet fontos eseménye, ezért az internetes újság eddig minden évben rengeteg fotóból álló galériát közölt a mulatságról. Ám a 2017-es báli képek egykori helyét már csak a galériák sorszámozásának ugrása jelzi: az algyői godspell előadásról szóló 4159-es számú fotótudósítás után most a 4161-es makói szalagavató következik.

Az eltüntetett galériában több fotón is szerepelt a választókörzet országgyűlési képviselője, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, rajta kívül azonban felbukkant Tiborcz István is.

A 24.hu birtokába került képek szerint egy évvel ezelőtt Orbán Viktor veje, az Elios Zrt. egykori tulajdonosa a feleségével, Orbán Ráhellel együtt volt a mulatság vendége.

Az elmúlt hetekben azonban nagyot fordult a helyzet. Az Elios uniós pályázatai körül kirobbant balhé miatt Tiborcz gyakorlatilag eltűnt a sajtó elől, és a Fidesz vezetői is menekülnek a vej üzleteivel kapcsolatos nyilatkozatok elől.

Az Elios Hódmezővásárhelyen indította el uniós pénzekből finanszírozott üzleti karrierjét, amellyel végül 13 milliárd forintnyi támogatást szedett össze a lámpacserékre. Az OLAF nyomozása azonban költségvetési csalás gyanúját állapította meg az önkormányzati pályázatok kiírásaival és lebonyolításával kapcsolatban.

Lázár városán mutatták meg Tiborczék, hogyan kell közbeszerzést nyerni
Az Elios körül olyan tanácsadók tűntek fel, akik később a Lázár János vezette Miniszterelnökségtől kaptak zsíros megbízásokat.

Lázár Jánosról egy budapesti kávézóban készült fotó bizonyította, hogy az elmúlt hónapokban egyeztetett Tiborcz-cal. A közös bálozás bizonyítéka viszont a hódmezővásárhelyi választási vereség után már nem elérhető. Megkerestük a Promenád.hu kiadóját, hogy miért tűnt el a képgaléria, de egyelőre nem kaptunk választ.

A 2018. február 3-án megtartott idei orvosbálra egyébként már a Promenád munkatársát sem engedték be fotózni, ezért erről eleve nem jelenhetett meg képtudósítás az újságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik