Média

A mi kis falunk tarol, A Fal erősítésre szorul

Az RTL Klub fikciós sorozata, A mi kis falunk a hét legnézettebb műsora lett. A Fal című vetélkedő hasonmása a TV2-n egyelőre előrébb van a legnézettebb műsorok rangsorában mint az RTL gameshow-ja. A TV2-n a Tények gyengélkedett, az RTL Híradó hasított.

Az RTL Klubon látható A mi kis falunk második, szombaton sugárzott epizódja lett a 6. hét legnézettebb produkciója a Magyarországon látható tévéműsorok között.

A sorozatot a szombat este televíziózó, kereskedelmileg kiemelten kezelt 18-49-es korosztály 27,4 százaléka nézte, ami 425.475 nézőt jelentett a Nielsen Közönségmérés adatai alapján. A teljes lakosság (a 4 éveseket is magába foglaló korcsoport) körében 1.019.905 nézője volt a fikciós sorozatnak. Ez 23,4 százalékos közönségarányt jelent. Az erős számra persze számítani lehetett azután, hogy a második évad premier része rekorddal indított egy héttel korábban.

Figyelmükbe ajánljuk a hétvégén megjelent interjúnkat Kapitány Ivánnal, A mi kis falunk rendezőjével, akivel a sorozatgyártás kulisszatitkairól beszélgettünk, de szóba került az is, lesz-e Üvegtigris 4, illetve számíthatunk-e harmadik évadra A mi kis falunkból.
Kapitány Iván: Erőre kapott a hazai sorozatgyártás
Exkluzív interjú az RTL Klubon látható A mi kis falunk rendezőjével, valamint Boris Mihállyal, a TV2 Korhatáros szerelmét is gyártó ContentLab&Factory sorozatgyártóba befektető cég társtulajdonosával.

A Piramis A Fal előtt

Az RTL Klubon múlt hét eleje óta napi műsorként sugárzott A Fal című vetélkedő viszont egyelőre nem olyan erős nézettség szempontból, mint A Piramis a TV2-n. Bár az első adásnapon, hétfőn még megelőzte a TV2-n látható hasonmását, a hét legnézettebb műsorait tartalmazó listában a 3. helyen a TV2-s Piramis február 8-i adása van, mely a 18-49 év közöttiek körében 17,1 százalékos közönségarányt ért el, A Fal legnézettebb adása (ugyancsak február 8-án) pedig csak a 7. legnézettebb műsor lett. Közönségaránya 16,3 százalék lett, ami persze szintén nem rossz, de valószínűleg szívesebben látnák az RTL-esek azt, hogy az ő műsoruk a sikeresebb, ha már ők fizettek is a formátumért az Endemolnak, a TV2 pedig lényegében csak egy hasonmást készített.

Még érdekesebb lesz, hogy a mostani héttől kezdve hogyan alakul a nézettség, hiszen A Fal időtartama megnő, így csak körülbelül 10 perccel lesz rövidebb mint a TV2-n a rivális műsor. (A műsorváltozás egyébként a Barátok Közt és az Éjjel-Nappal Budapest, valamit a heti sorozatok kezdési időpontját is érinteni fogja.)

Cicás-kutyás és gasztro tévécsatorna érkezik
A cicás-kutyás Vau TV és a Nyamm TV gasztrocsatorna már idén megérkezik a magyar tévés piacra.

A Tények gyengélkedik, az Áll az alku jól megy

Bár A Fal nem volt átütő siker a múlt héten, az RTL egyéb műsorai nagyon szépen teljesítenek: az RTL Híradó szállította például a hét 2. legnézettebb tévéműsorát (19,2 százalékos közönségarány), és például a Fókusz Plusz is az előkelő 4. helyen végzett. Eközben a TV2-n a Tények több mint egy éve tartó nézettségi válsága tovább tart, még a legnézettebb Tények adás is csak a 34. helyen végzett a műsorok toplistáján a héten.

A TV2 szerint huszonnégy újságíró támadja Orbán családját
Ennél jobbat akkor sem lehetne kitalálni, ha direkt parodizálni akarnánk a Tényeket.

A TV2 egyébként A Piramison kívül csak a Gundel Takács Gábor vezette, Áll az alku című vetélkedőjével tudott bekerülni a TOP10-be. Ez utóbbi 14,6 százalékos közönségaránnyal a 10. lett a legnézettebb műsorok listájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik