Média

Cicás-kutyás és gasztro tévécsatorna érkezik

A Kreatív írta meg elsőként, hogy Vau TV néven cicás-kutyás, és Nyamm TV néven gasztro tematikájú tévécsatornákkal bővül hamarosan a magyar tévés piac. Ezek a cseheknél már létező Mnau TV és Mnam TV magyarországi helyi verziói lesznek.

A lap szerint a Vau TV az idei év második negyedévének végén, azaz nyár körül érkezik majd a magyar piacra, míg a Nyamm TV valamivel később, inkább az év második felében. Azt egyelőre nem tudni, mely műsorterjesztő szolgáltatók veszik be a kínálatukba az állatos és a főzős csatornát, mert egyelőre zajlanak még a tárgyalások erről.

Megszűnik a magyar FOX csatorna
A döntést gazdasági okokkal magyarázzák. A FOX többi hazai csatornája megmarad.

Magyar üzletember viszi a cuki videókat a tévébe

A Kreatív az eredeti csatornák hátteréről azt írja: a Mnam Tv -t 2014-ben, a Mnau TV-t 2016 februárjában indította el a Milkovics Pál által alapított és tulajdonolt S&P Broadcasting Csehországban. Milkovics magyar vállalkozó, aki korábban a TV2 Aktív című műsoránál volt riporter, majd az RTL Klubnál a Reggeli főszerkesztője lett, azután inkább saját gyártócéget indított. A kétezres évek második felében részben a munkájából kifolyólag külföldön élt, dolgozott és vállalkozott, többek között Finnországban indított főzős csatornát, majd Csehországban alapított médiacéget, amellyel az azóta már futó cicás és főzős tévéje mellett más csatornákat is tervez indítani. A Mnau egyszázalékos piaci részesedést is elért az elmúlt években, a Mnam 0,7-ig jutott. A Mnau TV-vel Milkovics gyakorlatilag a tévébe vitte az internetes cuki állatos videókat, hiszen a YouTube-on látható állatos videókat azok tulajdonosaitól jogtisztán átveszi, és azokra ad el különféle hirdetéseket – írja a szakportál, hozzátéve, hogy a végső cél az, hogy a tartalmak teljesen sajátok legyenek a jövőben, azaz a tévének a nézők által beküldött videókból álljon össze a kínálat, ami Csehországban negyed részben már meg is valósult.

A lap azt is írja, hogy idehaza azért Vau TV lesz a cseh Mnau TV-ből, mert a tulajdonos meglátása szerint a magyarok inkább kutyásak.

A Nyamm TV nevű gasztrocsatornáról még az derül ki az írásból, hogy az némileg különbözni fog cseh eredetijétől, a magyar konkurenciától (TV Paprika, LiChi TV) sem függetlenül. Milkovics egy reggel 6-tól este 6-ig futó élő főzős műsort tervez, ahol ki be járkálnak a vendégek, a BBC Saturday Live Kitchenjét keresztezné a régi Reggeli hangulatával.

Kapitány Iván: Erőre kapott a hazai sorozatgyártás
Exkluzív interjú az RTL Klubon látható A mi kis falunk rendezőjével, valamint Boris Mihállyal, a TV2 Korhatáros szerelmét is gyártó ContentLab&Factory sorozatgyártóba befektető cég társtulajdonosával.

Kiemelt kép: a Mnau TV honlapjának egy részlete

Ajánlott videó

Olvasói sztorik