Média

Új műsort indít az ATV, és visszahoz egy régit

Az ATV stúdiója. Fotó: 24.hu/Berecz Valter
Az ATV stúdiója. Fotó: 24.hu/Berecz Valter

A HírTV-hez hasonlóan az ATV is olyan választási riportműsort indít, mely az utca emberét, azaz a szavazásra jogosultakat kérdezi a politikusokról. Az ATV-n induló műsor címe: Szavazz rám. A műsorbeli riporterek kiviszik a pártok vezető politikusait a szavazópolgárok közé, és így spontán helyzetekben találkozhatnak az állampolgárok véleményével, kritikájával és elvárásaival – írja a Kreatív, mely arról is beszámolt, hogy fél évnyi pihentetés után újra képernyőn lesz az ATV-n a Csatt című vitaműsor, melyet a nyári szünet előtt vettek le a képernyőről.

Változás, hogy a Csatt nem a korábban megszokott heti egy, hanem két alkalommal jelentkezik majd, és Rónai Egon valamint Simon András felváltva vezeti majd.

Az atv.hu honlapján a Csatt kapcsán azt írják:

Az ATV vezetősége ebben a felfokozott kampányidőszakban a régi-új közéleti műsorral teremt lehetőséget arra, hogy nézőit tájékoztassa a pártok választási programjáról és ígéreteiről, amiket szakértők fognak értékelni és elemezni a műsorban.

A Szavazz rámról még azt derült ki a tévé honlapjáról, hogy a két riporter, aki kiviszi a nézőket az utcára, Balogh Judit és Molnár Fruzsina. Az adás szerdánként 20:45-kor lesz, tehát a HírTV Frontvonalával szemben heti, nem pedig napi műsorról van szó. A Csatt ugyanezzel a 20:45-ös kezdetési időpontban, de hétfőn és kedden lesz képernyőn.

A hétvégén elsőként számoltunk be róla, hogy megszűnik a HírTV-n a Newsroom című napi közéleti hírháttér műsor, a kisebb, közéleti tematikájú csatornák számára nézettségi szempontból eléggé „halottnak” mondható 18 és 19 óra közötti időszakban a műsor helyén Frontvonal címmel indul műsor, mely az utca emberét kérdezi majd a politikusok véleményéről. A mai első adásban – mint azt Tarr Péter vezérigazgató-helyettes a 24.hu-nak hétfő reggel elmondta – a Mészáros Lőrinc vezette Felcsúttól egészen Bicskéig tartó Fejér megye 3-as számú választókörzetében kérdezik majd a szavazópolgárokat. A terv az, hogy a választásokig hátralévő időszakban mintegy 50 választókörzetbe látogat el a műsor, hogy megszólaltassák az utca emberét.

Megszűnik a HírTV-n a Newsroom
A hírcsatorna napi hírháttér műsora már a jövő héttől lekerül a képernyőről, helyére egy új műsor, a Frontvonal kerül - tudta meg a 24.hu.

Az ATV egyébként, ahogy arról a múlt héten beszámoltunk, ingyenesen teret biztosít a reklámozó pártoknak a kampányban. Simicska tévéje, a HírTV viszont ettől elzárkózik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik